Ποιες μπάντες εκαναν μακρυπροθεσμα περισσοτερο κακο παρα καλο;

Κουβέντες μεταλλικές, απλές και σταράτες...
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda
Δημοσιεύσεις: 2627
Εγγραφή: Πέμ 17 Οκτ 2019, 11:33

Ποιες μπάντες εκαναν μακρυπροθεσμα περισσοτερο κακο παρα καλο;

Δημοσίευση από Advancing Yokeda »

Όσον αφορά το ποιο είδος είναι πιο ενήλικο ή "ψαγμενο" (epic vs thrash), ο μύθος θα είναι πάντα πιο κοντά στην αληθινή τέχνη και μουσική από τον στεγνό ρεαλισμό κοινωνικοπολιτικών προβληματισμών. Στην πρώτη περίπτωση η ίδια η μουσική θέτει απαιτήσεις από τον ακροατή, στη δεύτερη δε συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού καλείται να πάρει face value τα μηνύματα.
Behold their steel
Black forever
On their blades the curse
The sorcery of death
Άβαταρ μέλους
theBox
Δημοσιεύσεις: 6254
Εγγραφή: Κυρ 31 Δεκ 2017, 14:56

Ποιες μπάντες εκαναν μακρυπροθεσμα περισσοτερο κακο παρα καλο;

Δημοσίευση από theBox »

Παντως, φιλοι επικάδες, θρας δεν ειναι μονο το kill em all και το reign in blood....

Thrash ειναι και το rust in peace, mekong delta, coroner, vektor, hexenhaus κτλ κτλ. Παραμεριζοντας τους στιχους προς στιγμην (οχι οτι οι παραπανω μπαντες δεν ειχαν οριμους στιχους), απο καθαρα μουσικης/εγκεφαλικης σκοπιας το επικ δεν εχει να επιδειξει αναλογα ανδραγαθήματα, περα απο καποια μεμονομενα πειστατικα και αν.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Άβαταρ μέλους
Xstroyer
Δημοσιεύσεις: 1850
Εγγραφή: Πέμ 11 Ιαν 2018, 12:26

Ποιες μπάντες εκαναν μακρυπροθεσμα περισσοτερο κακο παρα καλο;

Δημοσίευση από Xstroyer »

Ψιλοταυτίζομαι με Κουτί. Αν και "επικάς" κατα πρώτο λόγο, σε καμία περίπτωση το επικό heavy metal δεν θέτει "απαιτήσεις" από τον ακροατή, ενώ δεν γίνεται αυτό π.χ. στο thrash. Mιας και το έχουμε "ανοίξει" με το τυχαίο name dropping, σε καμία περίπτωση δεν είναι πιο απαιτητικό από άποψη ιδεών το "The Lord of Steel" από το χειρότερο Coroner ή Death album.

Δεν θέτει το κάθε ιδίωμα "απαιτήσεις" στον ακροατή, αφού σε κάθε subgenre για κάθε κορυφή θα υπάρχει και ένας πάτος, είτε σε μπάντες, ή ακόμα και στη δισκογραφία του εκάστοτε κορυφαίου σχήματος κατά περιπτώσεις. Οι απαιτήσεις είναι ξεκάθαρα στον ακροατή και τι αυτός ζητάει από τη μουσική, είτε αφορά escapism, είτε προβληματισμό, είτε απλή διασκέδαση με στίχους "crying in the rain" και "don't break my heart again". Για ότι είδος και να μιλάμε.
Άβαταρ μέλους
RedSharks
Δημοσιεύσεις: 329
Εγγραφή: Τετ 12 Σεπ 2018, 10:25

Ποιες μπάντες εκαναν μακρυπροθεσμα περισσοτερο κακο παρα καλο;

Δημοσίευση από RedSharks »

ManowarakiasWsToSign έγραψε: Πέμ 17 Δεκ 2020, 22:11 Επισης δεν θεωρω πως οι μεταλλικα αποτελουν το βασικοτερο λογο για την ''πτωση'' του επικ, οτι οριζεται ως επικ σε γενικες γραμμες τελος παντων απ τον καθενα. Το επικ ηταν ''καταδικασμενο'' να εχει περιορισμενο ακροατηριο παντοτε, γιατι βγαζει κατι πολυ συγκεκριμενο και δεν απευθυνεται σε πολυ κοσμο υφολογικα και στιχουργικα.

Δεν θέλω να σας σοκάρω, αλλά να......πώς να το πω με τρόπο...... χμμμ..... μη στεναχωρηθείτε με αυτό που θα πω, οκ;.......

.......Λοιπόν, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΕΠΙΚ ΜΕΤΑΛ». Δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη μουσική ομοιότητα στη μουσική των Manowar, των Warlord, των Manilla Road, των Omen, των Virgin Steele και των Cirith Ungol (αναφέρω τους, για πολλούς επικάδες, Big 6 του «είδους»). Δεν υπάρχει κανένας μουσικός λόγος που αυτές οι 6 μπάντες πρέπει ντε και καλά να ομαδοποιηθούν κάτω από την ίδια ταμπέλα. Επίσης οι Heavy Load που είναι μια ακόμη ιερή μπάντα των επικάδων (γιατί άραγε; λόγω των εξωφύλλων; :D ) παίζουν απλά πολύ ποιοτικό μελωδικό heavy metal. Όπως ένα σωρό άλλες μπάντες των 80s δηλαδή, οι οποίες απλώς δεν είχαν μπρατσαράδες βίκινγκ με τσεκούρια στα εξώφυλλά τους.

Τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα των 90s, ο όρος «epic metal» ήταν εντελώς ανύπαρκτος και άγνωστος παγκοσμίως, εκτός από μια μικρή (+υπανάπτυκτη +παντελώς ασήμαντη μουσικά) χώρα των Βαλκανίων... μαντέψτε ποιά. Θυμάμαι περιστατικό όπου κολλητός μου, παιδικός φίλος και μεταλλάς, ταξίδεψε στο Βέλγιο γύρω στο 1993-94, μπήκε σε μέταλ δισκάδικο και ρώτησε αν έχουν δίσκους epic metal. Ο πωλητής τον κοίταξε απορημένος για κάποια δευτερόλεπτα και ύστερα τον ρώτησε αν εννοεί δίσκους της Epic Records (του γνωστού υπο-label της Sony).

Στην Ελλαδίτσα λοιπόν, τον όρο «επικό heavy metal» εισήγαγε, κάπου στα τέλη των 80s, ο Πρασούλας (εδώ υπάρχει μια μικρή διχογνωμία γιατί ο Κατής ισχυρίζεται ότι ήταν αυτός που εισήγαγε τον όρο. Σίγουρα ήταν ο πρώτος που έπαιξε «επικό» metal στην Ελλάδα, και μάλιστα με ελληνικό στίχο. Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία για τη συζήτησή μας). Ο Πρασούλας είναι και ο υπεύθυνος που ακόμα και σήμερα υπάρχουν άτομα στην Ελλάδα που αυτοπροσδιορίζονται ως «επικάδες».

Σε άλλα νέα, ο [mention]apeitharxos[/mention] επανέφερε, στο 2020, την ιστορική διαμάχη «επικ εναντίον thrash» που ξεκίνησε ο Πρασούλας γύρω στο 1987-1988, και η οποία είναι ενδεικτική του ουγκανισμού, παρωπιδισμού και κλειστομυαλιάς που επικρατούσε εκείνη την εποχή (τουλάχιστον) στο ελληνικό μέταλ κοινό. Την ίδια στιγμή στην υπόλοιπη Ευρώπη, από όσο γνωρίζω τουλάχιστον, ήταν εντελώς νορμάλ να ακούει κάποιος Saxon, Kreator και Skid Row π.χ. Μόνο εδώ τέθηκε ποτέ τέτοιο δίλλημα, αν είσαι «με μας» ή «με τους άλλους». Και λέω «Ευρώπη» πιο πάνω, γιατί στην Αμερική υπήρχε η γνωστή υποτιθέμενη «διαμάχη» των posers με τους thrashers, η οποία όμως έχω την εντύπωση πως ήταν πιο πολύ στα πλαίσια της πλάκας και του χαβαλέ, και καμία σχέση δεν είχε με την ιδεολογικά φορτισμένη σταυροφορία που ξεκίνησε εδώ ο Πρασούλας εναντίoν του thrash.

Το οποίο thrash να επισημάνω ότι από τα τέλη του 82 που εμφανίστηκε (demo Metallica και Exodus) σημείωσε ιλιγγιώδη εξέλιξη καθ'όλη τη διάρκεια των 80s (όπως και όλο το υπόλοιπο heavy metal εξάλλου), γινόταν όλο και πιο τεχνικό και σοφιστικέ και δημιούργησε διαφορετικές σχολές και τεχνοτροπίες (καμία σχέση το Seven Churches ή το Obsessed by Cruelty π.χ. με το Rust in Peace ή το Punishment for Decadence). Δηλαδή, θέλω να πω, αυτή η μουσική έχει έναν πλούτο και ένα βάθος που καμία σχέση δεν έχει με την υποτιμητική εικόνα που έχει στο μυαλό του ο παραδοσιακός Έλληνας επικάς (για την οποία εικόνα, επαναλαμβάνω, ευθύνεται αποκλειστικά ο Πρασούλας).

Advancing Yokeda έγραψε: Σάβ 05 Δεκ 2020, 20:08 αν δεν είχε γίνει αναβίωση αρχες '00 το μεταλ θα είχε πεθάνει. Οριστικα. Μπορει να εβγαινε καλη μουσική από κει και έπειτα. Όχι heavy metal.
Το μέταλ πέθανε στις αρχές των 90s φίλε μου, μην μπερδεύεσαι. Το σκότωσαν οι Nirvana, οι Pantera και το Black Metal. Δεν ανέκαμψε ποτέ. Αυτό που υπάρχει σήμερα και ονομάζουμε NWOTHM είναι ένα νοσταλγικό αναμάσημα του τι συνέβη τότε. Μια στείρα και αδιέξοδη προσπάθεια ανακατασκευής του παρελθόντος. Είναι σαν κάτι συλλόγους «Φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη» που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και οι οποίοι μαζεύονται μια στο τόσο σε ένα καφενείο με μια κιθαρούλα και ένα μπουζουκάκι για να τραγουδήσουν τα τραγούδια του. Όμως ο Καζαντζίδης ο ίδιος μας άφησε χρόνους.

LuciferSteele έγραψε: Σάβ 05 Δεκ 2020, 20:56 δεν θα μου έκανε καμία διαφορά αν αύριο κιόλας το heavy metal πέθαινε σαν είδος. ούτως ή άλλως είναι καλλιτεχνικά αδρανές με την έννοια πως αναμασάει το παρελθόν του.
Ακριβώς το ίδιο λέμε, με άλλη διατύπωση.

theBox έγραψε: Σάβ 05 Δεκ 2020, 21:24
Advancing Yokeda έγραψε: Σάβ 05 Δεκ 2020, 21:18 Υπάρχει μπόλικη σαβούρα στο σύγχρονο παραδοσιακό αλλά και στα 80's μπόλικη ήταν.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ καποιος επρεπε να το πει. Θα το παω ενα βημα παραπερα λεγοντας οτι παρατηρειται μαλιστα και το φαινομενο η 80ς σαβουρα να απολαμβανει σχετικου σεβασμου, ενω η τωρινη να χλευαζεται με συνοπτικες διαδικασιες. Μαλιστα πολλες φορες, μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα γιατι για καποιο περιεργο λογο "στα 80ς το κανανε καλυτερα".
Η σαβούρα των 80s είναι πολλή και απάλευτη. Όμως τις κορυφές των 80s δεν τις βλέπει το σημερινό μεταλ ούτε με τηλεσκόπιο.
Άβαταρ μέλους
ManowarakiasWsToSign
Δημοσιεύσεις: 91
Εγγραφή: Τρί 01 Δεκ 2020, 20:36

Ποιες μπάντες εκαναν μακρυπροθεσμα περισσοτερο κακο παρα καλο;

Δημοσίευση από ManowarakiasWsToSign »

Συμφωνω σε ολα πανω κατω, επικ ειδος δεν υπαρχει, ειναι ασαφες και το οριζει οπως γουσταρει ο καθενας οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ.
Άβαταρ μέλους
theBox
Δημοσιεύσεις: 6254
Εγγραφή: Κυρ 31 Δεκ 2017, 14:56

Ποιες μπάντες εκαναν μακρυπροθεσμα περισσοτερο κακο παρα καλο;

Δημοσίευση από theBox »

Με μια μικρη επιφυλλαξη ως προς το εξης:

Οντως πρωτογενως δεν υπαρχει καμια μουσικη συναφεια των big6 (και άλλων) που να δικαιολογει αυτο τον όρο. Απο τα 90ς και μετα ομως παρατηρειται μια συγκλιση των "βασικων χαρακτηριστικων" ολων των παραπανω μπαντων απο τους επιγόνους σε ενα πολυ πιο ομογενες μειγμα που μας κανει να μπορουμε να μιλαμε για "επικ μεταλ" εστω και ως συμβαση.

Σε απλα Ελληνικα...οι μεταγενεστερες μπαντες, εχοντας ως επιρροες πολλες απο τους big6 ομογενοποιησαν τον ηχο σε αυτο που σημερα μπορουμε να αποκαλουμε "επικ μεταλ". Αυτο συντελεστηκε σιγουρα σε Ιταλια και Ελλαδα, και σιγουρα και αλλου.

Σημερα, οποια μπαντα εχει το κλασσικο μειγμα επιρροων manowar, manilla, omen κτλ κτλ, δεν μπορεις να πεις οτι ΔΕΝ παιζει επικ μεταλ. Εστω και λογω συμβασης, για να συννενοηθεις με τον διπλανο σου.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Άβαταρ μέλους
CountRaven
Δημοσιεύσεις: 14654
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 20:09

Ποιες μπάντες εκαναν μακρυπροθεσμα περισσοτερο κακο παρα καλο;

Δημοσίευση από CountRaven »

Είναι σαν κάτι συλλόγους «Φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη» που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και οι οποίοι μαζεύονται μια στο τόσο σε ένα καφενείο με μια κιθαρούλα και ένα μπουζουκάκι
------> FS Forum.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
apeitharxos
Δημοσιεύσεις: 835
Εγγραφή: Σάβ 20 Απρ 2019, 16:18

Ποιες μπάντες εκαναν μακρυπροθεσμα περισσοτερο κακο παρα καλο;

Δημοσίευση από apeitharxos »

Μα το ερώτημα δεν είναι πώς ταμπελοποιείται το μουσικό ύφος των big 6 (εγώ θα έβαζα big 11-Manowar, Manilla Road, Omen, Warlord, Virgin Steel, Queensryche, Crimson Glory, Jag Panzer, Lethal, Cirith Ungol, Liege Lord), το ερώτημα είναι αν οι metallica και τα συμπαραμαρτούντα τους είναι μια τρίχα εκ των όρχεών τους...ώστε να άξιζαν αυτή την δημοτικότητα, σε βάρος των πραγματικών big 11...

Ως προς το θέμα της εξέλιξης: Τι να εξελιχθεί; Το τέλειο? Το θεϊκό?
Το...'ίσως' έχει κάθε λόγο να θελει να εξελιχθεί...

Το πώς βάφτισε ο SunKnight κάτι, αυτό έγινε και για έναν άλλο λόγο: Διότι η ελληνική γλώσσα είχε ήδη έτοιμο τον προσδιορισμό για το συγκεκριμένο ιδίωμα. Η λέξη έχει ελληνική ρίζα
Για τον αγγλοσάξωνα, που ναι μεν μπορεί να την ξέρει σαν λέξη, αλλά μπορεί να μην είναι σε θέση εννοιολογικά να το προσδιορίσει, είναι λογικό να μην μπορούσε να δώσει αυτόν τον προσδιορισμό...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος apeitharxos την Παρ 18 Δεκ 2020, 17:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Advancing Yokeda:
Ενδεχομένως η πιο ελιτίστικη και απροσπέλαστη μορφή τέχνης να περνά μέσα από λιτές απέριττες φόρμες. Αυτές που η πλειοψηφία θα αγνοήσει ή περιφρονήσει σαν απλοϊκότητα. Εκεί άλλωστε δε στηρίζεται και το 'αληθινό heavy metal'?
Άβαταρ μέλους
vasilis2112
Δημοσιεύσεις: 933
Εγγραφή: Τρί 02 Οκτ 2018, 02:02

Ποιες μπάντες εκαναν μακρυπροθεσμα περισσοτερο κακο παρα καλο;

Δημοσίευση από vasilis2112 »

Μια μικρή σημείωση.
Νομίζω οι Manilla Road (ο Shark δηλαδή) αυτοπροσδιορίζονταν ως epic metal. Τώρα αν αυτός ο αυτοπροσδιορισμός ξεκίνησε από τα 80’s ή μετά που εμφανίστηκαν και αλλού τέτοιοι όροι, δεν το γνωρίζω.
Άβαταρ μέλους
apeitharxos
Δημοσιεύσεις: 835
Εγγραφή: Σάβ 20 Απρ 2019, 16:18

Ποιες μπάντες εκαναν μακρυπροθεσμα περισσοτερο κακο παρα καλο;

Δημοσίευση από apeitharxos »

vasilis2112 έγραψε: Παρ 18 Δεκ 2020, 17:40 Μια μικρή σημείωση.
Νομίζω οι Manilla Road (ο Shark δηλαδή) αυτοπροσδιορίζονταν ως epic metal. Τώρα αν αυτός ο αυτοπροσδιορισμός ξεκίνησε από τα 80’s ή μετά που εμφανίστηκαν και αλλού τέτοιοι όροι, δεν το γνωρίζω.
Αργότερα έγινε αυτό Βασίλη, το θυμάμαι καλά, έχει δίκιο στα όσα λέει ο RedSharks, ως προς το ότι δεν υπήρχε αυτός ο όρος, ο οποίος σε επίπεδο τύπου άρχισε θεωρώ να εμφανίζεται με τα πρώτα ελληνικά fanzine... Αλλά μόλις εξήγησα παραπάνω τον λόγο που δεν υπήρχε ως όρος διεθνώς...
Advancing Yokeda:
Ενδεχομένως η πιο ελιτίστικη και απροσπέλαστη μορφή τέχνης να περνά μέσα από λιτές απέριττες φόρμες. Αυτές που η πλειοψηφία θα αγνοήσει ή περιφρονήσει σαν απλοϊκότητα. Εκεί άλλωστε δε στηρίζεται και το 'αληθινό heavy metal'?
Άβαταρ μέλους
Xstroyer
Δημοσιεύσεις: 1850
Εγγραφή: Πέμ 11 Ιαν 2018, 12:26

Ποιες μπάντες εκαναν μακρυπροθεσμα περισσοτερο κακο παρα καλο;

Δημοσίευση από Xstroyer »

Epic Metal είναι το "Twilight of the Gods" των Bathory. Επικό heavy metal είναι το "Ravening Iron" των Eternal Champion. Σαφώς και αυτά τα albums στέκονται κάτω από τέτοιες ταμπέλες και εκτός από τις Βαλκανικές χώρες που αναφέρει ο Κόκκινος Καρχαρίας, εν έτει 2020 τα πράγματα είναι διαφορετικά και μια ολόκληρη γενιά νεαρών στην Αμερική αυτοπροσδιορίζονται ως "epic heavy metal" την ίδια στιγμή που Γερμανικά περιοδικά όπως το Deaf Forever κάνουν ολόκληρα αφιερώματα για το "epic metal".

Aυτό που αναφέρεται ως "πρασουλικό δημιούργημα" παραπάνω, είναι υπαρκτό και ο όρος χρησιμοποιείται και εκτός ΕλλαδοΙταλίας εκτεταμμένα πλέον.

Το αν ισχύει και στέκει σαν όρος, είναι άλλο θέμα και θέλει άλλη ανάλυση.
Άβαταρ μέλους
theBox
Δημοσιεύσεις: 6254
Εγγραφή: Κυρ 31 Δεκ 2017, 14:56

Ποιες μπάντες εκαναν μακρυπροθεσμα περισσοτερο κακο παρα καλο;

Δημοσίευση από theBox »

Στο σημειο αυτο θελω να εκφρασω ενα μαθηματικο θεώρημα :

"Δωθέντος επαρκους χρόνου, καθε τοπικ του FS θα συγκλινει προς ενα ή μια μιξη των παρακατω θεματων: Επικ, Manowar, Πρασουλας, Warlord"


:D :D :D
Σας πειραζω, αναμενομενο ειναι...συνεχίστε.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Άβαταρ μέλους
apeitharxos
Δημοσιεύσεις: 835
Εγγραφή: Σάβ 20 Απρ 2019, 16:18

Ποιες μπάντες εκαναν μακρυπροθεσμα περισσοτερο κακο παρα καλο;

Δημοσίευση από apeitharxos »

theBox έγραψε: Παρ 18 Δεκ 2020, 17:54 Στο σημειο αυτο θελω να εκφρασω ενα μαθηματικο θεώρημα :

"Δωθέντος επαρκους χρόνου, καθε τοπικ του FS θα συγκλινει προς ενα ή μια μιξη των παρακατω θεματων: Επικ, Manowar, Πρασουλας, Warlord"


:D :D :D
Σας πειραζω, αναμενομενο ειναι...συνεχίστε.
Χαχαχα!!! Το αντίστοιχο με τον σύλλογο φίλων Στέλιου Καζαντζίδη...
Advancing Yokeda:
Ενδεχομένως η πιο ελιτίστικη και απροσπέλαστη μορφή τέχνης να περνά μέσα από λιτές απέριττες φόρμες. Αυτές που η πλειοψηφία θα αγνοήσει ή περιφρονήσει σαν απλοϊκότητα. Εκεί άλλωστε δε στηρίζεται και το 'αληθινό heavy metal'?
Άβαταρ μέλους
theBox
Δημοσιεύσεις: 6254
Εγγραφή: Κυρ 31 Δεκ 2017, 14:56

Ποιες μπάντες εκαναν μακρυπροθεσμα περισσοτερο κακο παρα καλο;

Δημοσίευση από theBox »

Xstroyer έγραψε: Παρ 18 Δεκ 2020, 17:53 εν έτει 2020 τα πράγματα είναι διαφορετικά και μια ολόκληρη γενιά νεαρών στην Αμερική αυτοπροσδιορίζονται ως "epic heavy metal" την ίδια στιγμή που Γερμανικά περιοδικά όπως το Deaf Forever κάνουν ολόκληρα αφιερώματα για το "epic metal".

Aυτό που αναφέρεται ως "πρασουλικό δημιούργημα" παραπάνω, είναι υπαρκτό και ο όρος χρησιμοποιείται και εκτός ΕλλαδοΙταλίας εκτεταμμένα πλέον.

Ναι, ακριβως αυτο ηθελα να πω.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda
Δημοσιεύσεις: 2627
Εγγραφή: Πέμ 17 Οκτ 2019, 11:33

Ποιες μπάντες εκαναν μακρυπροθεσμα περισσοτερο κακο παρα καλο;

Δημοσίευση από Advancing Yokeda »

theBox έγραψε: Παρ 18 Δεκ 2020, 17:58
Xstroyer έγραψε: Παρ 18 Δεκ 2020, 17:53 εν έτει 2020 τα πράγματα είναι διαφορετικά και μια ολόκληρη γενιά νεαρών στην Αμερική αυτοπροσδιορίζονται ως "epic heavy metal" την ίδια στιγμή που Γερμανικά περιοδικά όπως το Deaf Forever κάνουν ολόκληρα αφιερώματα για το "epic metal".

Aυτό που αναφέρεται ως "πρασουλικό δημιούργημα" παραπάνω, είναι υπαρκτό και ο όρος χρησιμοποιείται και εκτός ΕλλαδοΙταλίας εκτεταμμένα πλέον.

Ναι, ακριβως αυτο ηθελα να πω.
Μα και τότε, στα χρόνια των Warning of danger, Sign of the hammer, Black Death και άλλων αγνώστων μια χαρά υπαρκτό ήταν το επικό μέταλ. Το αν δεν αυτοπροσδιορίζονταν έτσι δεν έχει καμία σημασία όπως καμια σημασία δεν έχει το πως αυτοπροσδιορίζεται το όποιο σύγχρονο συγκρότημα. Το επικό μέταλ υπήρχε από τις καταβολές των 70's, μπήκε στα καλούπια του στα 80's και διαιων΄ζεται ως σήμερα.
Behold their steel
Black forever
On their blades the curse
The sorcery of death
Απάντηση

Επιστροφή στο “Heavy metal καταστάσεις...”