Οι HELLOWEEN επιστρέφουν

Κουβέντες μεταλλικές, απλές και σταράτες...
Άβαταρ μέλους
Zippo190
Δημοσιεύσεις: 8723
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 22:12

Οι HELLOWEEN επιστρέφουν

Δημοσίευση από Zippo190 »

theBox έγραψε: Σάβ 20 Μαρ 2021, 10:16 ΙΣΩΣ να κοιμόμουν πιο ησυχος αν ηξερα οτι τα εχουν γράψει ολα Hansen/Weikath. Τον μισο δισκο περιπου τον εχει γραψει ο Deris απ οτι φαινεται.
@Xstroyer δεν σχολιάζει βλέπω...
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Άβαταρ μέλους
Advancing Yokeda
Δημοσιεύσεις: 2627
Εγγραφή: Πέμ 17 Οκτ 2019, 11:33

Οι HELLOWEEN επιστρέφουν

Δημοσίευση από Advancing Yokeda »

Τη βλέπω τη δουλειά το single να ειναι όλα τα λεφτά για Helloween για φέτος...
Behold their steel
Black forever
On their blades the curse
The sorcery of death
Άβαταρ μέλους
theBox
Δημοσιεύσεις: 6254
Εγγραφή: Κυρ 31 Δεκ 2017, 14:56

Οι HELLOWEEN επιστρέφουν

Δημοσίευση από theBox »

Λοιπον το κομμάτι ειναι ΚΑΛΟ σε γενικες γραμμες, σιγουρα δεν το "περιμεναμε" τοσο καλο.

Δυο μικρες παρατηρησεις μονο...

1. Η διάρκεια του ειναι λιιιιγο μεγαλυτερη απο αυτη που η ποσοτητα ιδεων δικαιολογει.
2. Μου λειπει ενα "χαρακτηριστικο" instrumental section με "χαρουμενες φολκιζουσες δισολιες" δαν αυτο που υπάρχει στο ομωνυμο keeper πχ.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Άβαταρ μέλους
LuciferSteele
Δημοσιεύσεις: 6992
Εγγραφή: Κυρ 31 Δεκ 2017, 10:24

Οι HELLOWEEN επιστρέφουν

Δημοσίευση από LuciferSteele »

το μόνο ενθαρρυντικό πως το μισό άλμπουμ είναι Deris, έχω χάσει το μέτρημα στα πόσα χρόνια πάνε από τότε που ο Hansen έγραψε ενδιαφέρουσα μουσική με τους Rays
We scribe in the dark of the night our Black Steele
The evil rite of the black and the light We now reveal to you
Άβαταρ μέλους
CountRaven
Δημοσιεύσεις: 14655
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 20:09

Οι HELLOWEEN επιστρέφουν

Δημοσίευση από CountRaven »

Πίπες.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
castledemon
Δημοσιεύσεις: 932
Εγγραφή: Δευ 02 Απρ 2018, 14:02

Οι HELLOWEEN επιστρέφουν

Δημοσίευση από castledemon »

CountRaven έγραψε: Σάβ 20 Μαρ 2021, 14:56Πίπες.
:D :D
O Count περνάει φάση Λακωνικού κραξίματος στους πάντες :toothy:
Άβαταρ μέλους
Xstroyer
Δημοσιεύσεις: 1850
Εγγραφή: Πέμ 11 Ιαν 2018, 12:26

Οι HELLOWEEN επιστρέφουν

Δημοσίευση από Xstroyer »

Tελικά, ευτυχώς που ο Hansen έγραψε μόνο ένα κομμάτι, το "12-minute epic" που δεν δικαιολογεί τη διάρκεια και ρίχνει τις προσδοκίες για "έπος" στον καιάδα. Ευτυχώς, έχει μπόλικα Deris και μπορεί να είναι καλός ο δίσκος.
Άβαταρ μέλους
Vic
Δημοσιεύσεις: 536
Εγγραφή: Τετ 28 Μαρ 2018, 19:22
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Οι HELLOWEEN επιστρέφουν

Δημοσίευση από Vic »

Λεπόν, μιας και το μέγκαπρότζεκτ περιμένει μια ομάδα πληροφορικάριων του δημοσίου για να προχωρήσει (συγκεκριμένα την ομάδα υπεύθυνη για τον Τενεκένα κλπ - τι ιστορία και αυτή, πού να σας τα λέω φιλενάδες!), ξαφνικά, εντελώς τυχαία, βρέθηκα με πιο λάσκα πρόγραμμα και θα σεντονάρω για το ΕΠΟΣ που έγραψε ο Κάι Χάνσεν και που κάτι λατρεμένοι κατά τα άλλα αμφισβητίες της συνθετικής του υπεροχής αμφισβήτησαν. Σχεδόν με χαρά θα έλεγε κανείς, με φόβο μην τυχόν και ξεβρακωθεί η χαοτική συνθετική διαφορά μεταξύντωνε (ποιονώνε; Αυτώνε! 1-0!).

Το κομμάτι σε πρώτη εντύπωση: ΡΙΦΑΡΑ στην εισαγωγή. Βγαλμένη από το Keeper I. O Kiske σχεδόν αναλλοίωτος και προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε όποιον δεν είναι άμπαλος και βάζει τον Ντέρις πιο πάνω (ήμαρτον ρε...). Το ρεφρέν (και η εισαγωγή κλπ) μου φαίνεται μάλλον λίγη. Κάποια εντυπωσιακά περάσματα που μυρίζουν Gamma Ray από μακριά (εποχής SOIS) είναι λίαν ευπρόσδεκτα, έτσι κι αλλιώς οι Gamma Ray ανέκαθεν ήταν η φυσική και ποθητή συνέχεια των Helloween (έτσι, τώρα θα τα ξανακούσετε ρε, μας πρήξατε με τον σωτήρα Ντέρις, θα τον περιλάβω και τον κύριο συνθέτη πιο κάτω).
Στίχοι μάπα, να ένα σημείο που Χάνσεν και Weikath και Ντέρις κοιτάζονται ως ίσος προς ίσον! Φωνητικά Ντέρις πολύ καλά, επίσης αχρείαστα αλλά εδώ προφανώς μιλάμε για ένα κομμάτι που απευθύνεται προς όλους οπότε χαλάλι σας βρε. Τα φωνητικά του μέγιστου είναι καμμένα αρκετά χρόνια τώρα στις υψηλότερες νότες, στη φυσική του χροιά όλα κομπλέ, δυστυχώς ο θεός έκαψε το λαρύγγι του για το ΜΕΤΑΛ, οπότε και για αυτό τον συγχωρούμε!

Τα σόλο καλά έως πολύ καλά, μου έλειψε και μένα μια μεγαλειώδης δισολία.

Το outro είναι μαζί με την αρχική ριφάρα τα μοναδικά που μπορώ να πω ΕΠΗ. Ο Ronnie θα ήταν περήφανος.

----------

Μετά από 2-3 ακροάσεις: Ντάξει, καλούλι το ρεφρέν, θα μπορούσε και καλύτερο. Μου αρέσει το layering που έχει γίνει στα φωνητικά, δέσανε ωραία οι φωνές τους μεταξύ τους, ο Ντέρις πραγματικά προσφέρει σε αυτόν τον τομέα και φαντάζομαι και λάιβ (κοιτάξτε μεγαλείο ψυχής που αναγνωρίζω τα καλά του, συγκλονιστικός Βικ με την υπέρβαση κυρίες και κύριοι, μα τέλος πάντων τι τέρας αντικειμενικότητας!)

Η ΡΙΦΑΡΑ συγκλονίζει. Το outro ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ, τι το βίνταζ σόλο Κάι αλά Follow the Sign/LonesomeStranger), τι επικές μελωδικές γραμμές στην φωνή και κρεσέντο, το κομμάτι και ο δίσκος κλείνουν ιδανικά. Είναι σπουδαίο να ανατριχιάζεις με την μουσική και ακόμα πιο ωραίο να ανατριχιάζεις στα 43 σου με κομμάτι Helloween. Τα ενδιάμεσα σημεία κολλάνε όλο και πιο πολύ, Κάποια στιγμή τρώω φλασιά και φαντάζομαι το κομμάτι λάιβ. Έχοντας βιώσει τα Fear of the Dark, Sign of the Cross και Clansman να μεταμορφώνονται σχεδόν λάιβ με την συμμετοχή ενός καυλωμένου κοινού, ανατριχιάζω μόνο στην σκέψη του τι έχει να γίνει όταν με το καλό αν ζούμε δούμε αυτό το ΕΠΟΣ λάιβ. ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΤΟΤΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΕΣ!

--------

Μετά από πολλές ακροάσεις: ΕΠΟΣ. Όχι ΕΠΟΣ ΕΠΩΝ συνολικά στα 12 λεπτά του, αλλά ένα οπαδικό 9άρι (ακαδημαϊκό 8-8.5 θα έλεγα) το τσιμπάει μαζί με όλη την συγκίνηση για το τι ακούμε ρε γμτ, Hansen/Kiske/Weikath/Grosskopf ρε φίλε (και κάτι άλλοι!). Α, είπα Grosskopf και δεν σχολίασα τον παλήκαρο στο μπάσο που τα κάνει πουτάνα όλα ΚΑΙ αυτός. Συμπέρασμα: Ο Kai έκανε το καθήκον του και παρέδωσε ένα κομμάτι το οποίο είναι άξιο να φέρει το όνομα των ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΔΟΞΑΣΜΕΝΩΝ Helloween!

----

Α, ναι, το βίντεο! ΤΥΡΙ στάζει από το ταβάνι, τι να πρωτοπιάσεις, οπότε δεν θα πιάσω και τίποτα, πετσοκομμένο το κομμάτι, 3D κιθάρες διαστημόπλοια, Iron Man, η λατρεμένη σκατόφατσα του Weikath, ντάξει, ευχαριστούμε. Μπορώ να πω όμως ότι είναι καλύτερο από κάτι αριστουργήματα τύπου Gamma Ray - Eagle ή Helloween - Just a Little Sign, όχι ότι πρόκειται περί κατορθώματος δηλαδή...

Για τον δίσκο. 50% Ντέρις = το καλάθι είναι τόσο μικρό που χωράει 2-3 κεράσια και αυτά εγώ προβλέπω θα φέρουν τα επώνυμα Hansen και Weikath.
Ο Kai Hansen έφερε 3 κομμάτια, εγκρίθηκε μόνο το 1. Άραγε τα άλλα 2 ήταν μέτρια σαν τα τελευταία Gamma Ray; Να ήτανε του Ντέρις καλύτερα;

----- (disclaimer: Κάθε επιχείρημα εδώ είναι βαπτισμένο στην οπαδική καυλάντα για να κάνω (-ουμε;) κέφι)

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΤΕΡΙΣ ΛΟΙΠΟΝ. Ο Σωτήρας των Helloween, ο άνθρωπος που δεν έχει κόμπλεξ και εγωισμό και κυνηγάει το reunion φέρνοντας πίσω τον άνθρωπο που όλοι τον συγκρίνουν, μα τέλος πάντων τι μεγαλείο ψυχής!!! Που εδώ που τα λέμε δεν είχε και ανάγκη το reunion γιατί οι Helloween είναι εμπορικά μεγαλύτεροι των Gamma Ray.

Αυτά βέβαια αν είμαστε 13 χρονών και γράφουμε στα γιουτιούμπ για το πόσο συγκινητικό είναι να τους βλέπεις μαζί μονιασμένους και φιλιωμένους και αγαπημένους και να γίνει μάθημα αυτό σε όλους εκεί έξω (από Floyd μέχρι Sepultura και Skyclad ξέρω γω). Κατά τα άλλα, λίγο ενήλικα να το δεις διαπιστώνεις:

1. Ότι το reunion προφανώς εκτόξευσε όλες τις πλευρές και ξαφνικά βρέθηκαν να κάνουν τουρ σε sold out αρένες, προφανώς απαντώντας ντε φάκτο στην ερώτηση ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ HELLOWEEN (αυτή που έχει Kai και Kiske).

2. Ο μεγαλόψυχος σωτήρ θα εισπράξει τα μισά λεφτά από τον δίσκο έχοντας το 50% των συνθετικών κρέντιτ και περιμένω να βγει ο δίσκος να συζητήσουμε όλοι μαζί παρέα αν τα κομμάτια του είναι τα καλύτερα του δίσκου.

3. Ο άνθρωπος είναι το αφεντικό των Helloween. Πολύ ωραία, τους έσωσε λοιπόν από τις καθυστερημένες κινήσεις μετά την αποχώρηση του μέγιστου το 1989 (λέει το παραμύθι) - λες και η απόφαση να το γυρίσουμε σε αυτό για το οποίο γίναμε γνωστοί ήταν απόφαση Ντέρις και όχι κάτι που ούρλιαζε όλος ο πλανήτης και η μοναδική λύση για να σωθεί το brand name Helloween, που βρήκε έτοιμο ο σωτήρας να το παίζει μάγκας μετά με το μεγαλύτερο εμπορικό εκτόπισμα από τους Gamma Ray. Περί μουσικής προτιμήσεως και ορέξεως, ό,τι αγαπάει ο καθένας, για μένα δεν υπάρχει καν σύγκριση (GR >>> Helloween) αλλά σίγουρα βγάλανε καλούς δίσκους και προσωπικά εγώ ψάρωσα περισσότερο με κομμάτια τους Weikath και του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ και πολύ αδικημένου Uli Kusch.

4. Οι οποίοι Grapow/Kusch ως γνωστόν φάγανε πόδι υποτίθεται από τον Weikath αλλά το κατάφερε δίνοντας μερίδιο (πλειοψηφία;) του ονόματος των Helloween στον Deris για να το καταφέρει. Δηλαδή ο μεγαλόψυχος και σούταρε τους πρώην συμπαίκτες του και τα τσέπωσε και στο τέλος τα άκουσε μόνο ο Weikath. Τεράστιος.

Αναρωτιέμαι επίσης, έτσι, σαν ένα καφενειακό what if, τι θα γινόταν αν το Land of the Free είχε πάνω το λογότυπο Helloween και τις κολοκύθες και έναν κουκουλοφόρο Keeper στο εξώφυλλο. Ό,τι έγινε και με το Time of the Oath ε; λολ. Προσωπικά το λέω και θράσος να αναφέρεται σύγκριση του εμπορικού εκτοπίσματος των Helloween έναντι των Gamma Ray σαν επιχείρημα, όταν το εκτόπισμα των πρώτων είναι ΧΤΙΣΜΕΝΟ πάνω στην εποχή Kai (να δούμε και τα σετλιστ λίγο ε;).

-----

Εντάξει λοιπόν. Τώρα που ξαλάφρωσα, επιστροφή στον δίσκο. Πρόβλεψη: η εισαγωγή του Skyfall θα είναι ΕΠΟΣ. Ο Weikath θα έχει και αυτός ένα έπος γιατί θα πείσμωσε ο σκύλος, δεν μπορεί. Και ελπίζω και ο Ντέρις να έχει γράψει και αυτός ένα καλό, να το απογειώσει και ο Κίσκε, χαχαχα!

ΥΓ: Τα τελευταία χρόνια λέει Gamma Ray είναι μάπα. Πέραν του ότι είναι μάλλον καλύτεροι από τους Helloween που είναι στα ίδια επίπεδα (λέω εγώ), θεωρώ ότι κάπου λέγονται κάποια πράγματα με πολύ ευκολία και στον αυτόματο. Στον προσωπικό μου περίγυρο μόνος μου τα λέω για τους Gamma Ray, σαν απογοητευμένη οπαδάρα του μέγιστου αλλά λίγο μπάστα.

Το Avalon (από τον τελευταίο δίσκο Gamma Ray) είναι ΕΠΟΣ. Ένα τέτοιο να έχει ο Ντέρις, μα το θεό, εδώ θα είμαι να πω μπράβο στον παιχταρά.
Άβαταρ μέλους
CountRaven
Δημοσιεύσεις: 14655
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 20:09

Οι HELLOWEEN επιστρέφουν

Δημοσίευση από CountRaven »

Μόνο Mini και Jericho.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
Zippo190
Δημοσιεύσεις: 8723
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 22:12

Οι HELLOWEEN επιστρέφουν

Δημοσίευση από Zippo190 »

σεντόνι θαλπωρή, υγρό όνειρο που έγινε πραγματικότητα.
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Άβαταρ μέλους
Corum Jhaelen Irsei
Δημοσιεύσεις: 331
Εγγραφή: Σάβ 21 Μαρ 2020, 22:20

Οι HELLOWEEN επιστρέφουν

Δημοσίευση από Corum Jhaelen Irsei »

ολο το τοπικ σεντονι του Vic
Δεν είμαι καμιά αδερφή να πετάω σπόντες.
Άβαταρ μέλους
Corum Jhaelen Irsei
Δημοσιεύσεις: 331
Εγγραφή: Σάβ 21 Μαρ 2020, 22:20

Οι HELLOWEEN επιστρέφουν

Δημοσίευση από Corum Jhaelen Irsei »

castledemon έγραψε: Σάβ 20 Μαρ 2021, 19:02
CountRaven έγραψε: Σάβ 20 Μαρ 2021, 14:56Πίπες.
:D :D
O Count περνάει φάση Λακωνικού κραξίματος στους πάντες :toothy:
Ειναι η μπλε του περιοδος... (πο&*%^τσες μπλε και τετοια)
Δεν είμαι καμιά αδερφή να πετάω σπόντες.
Άβαταρ μέλους
JimmyF
Δημοσιεύσεις: 460
Εγγραφή: Τρί 03 Σεπ 2019, 12:37

Οι HELLOWEEN επιστρέφουν

Δημοσίευση από JimmyF »

Να γράψω κ γω ένα μικρό τραπεζομαντηλάκι;
- Το skyfall είναι καλό κατ εμέ, χωρίς όμως να φτάνει τα αριστουργήματα μεγάλης διάρκειας των keeper ή το heading ομώνυμο. Ειδικά το ρεφρέν του με ψιλοξενερώνει.
- Συμφωνώ με @Vic περί κινήτρων επανένωσης.
- Ο Deris είχε μεγάλα κάκαλα για να διαδεχτεί τον kiske, αν κ δεν ανέλαβε στο peak της μπάντας. Ήταν όμως και σωστοί οι κολκύθες να προσαρμόσουν το ύφος ώστε να ταιριάζει περισσότερο στη φωνή του deris.
- Kusch και Grapow ήταν μεγάλοι πσίκτες και καλοί συνθέτες και είναι κρίμα που τους σούταραν μετά το Dark ride που ήταν δισκάρα.
- Ο Kai φθίνει συνθετικά εδώ και αρκετά χρόνια. Το skyfall δείχνει μία αναλαμπη;;
- Τιμή και δόξα στην τυπάρα-παιχτούρα Grosskopf!
- Ο υποφαινόμενος έχει την πετριά να γουστάρει chameleon αλλά να μην τρελαίνεται για τις κυκλοφορίες μετά το dark ride.
Άβαταρ μέλους
Corum Jhaelen Irsei
Δημοσιεύσεις: 331
Εγγραφή: Σάβ 21 Μαρ 2020, 22:20

Οι HELLOWEEN επιστρέφουν

Δημοσίευση από Corum Jhaelen Irsei »

δεν θελω να μπαινω στην διαδικασια, "ποιος το εχει μεγαλυτερο", αλλα μπροστα στου Βικ, αυτο ηταν σεμεν...
Δεν είμαι καμιά αδερφή να πετάω σπόντες.
Άβαταρ μέλους
RedSharks
Δημοσιεύσεις: 329
Εγγραφή: Τετ 12 Σεπ 2018, 10:25

Οι HELLOWEEN επιστρέφουν

Δημοσίευση από RedSharks »

Zippo190 έγραψε: Πέμ 15 Απρ 2021, 11:10 σεντόνι θαλπωρή, υγρό όνειρο που έγινε πραγματικότητα.
Η κραυγή αγωνίας του @Vic μου φέρνει δάκρυα στα μάτια αντηχώντας άλλες, πιο ξέγνοιαστες, εποχές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τα σεντόνια που έγραφε επι Metaldome θα έπρεπε να έχουν διασωθεί από τους ιθύνοντες ως πολιτιστική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Heavy metal καταστάσεις...”