IRON MAIDEN: Ημερομηνία κυκλοφορίας για το νέο δίσκο "Senjutsu"

Κουβέντες μεταλλικές, απλές και σταράτες...
Άβαταρ μέλους
Aphelian
Δημοσιεύσεις: 658
Εγγραφή: Παρ 03 Αύγ 2018, 13:19

Re: IRON MAIDEN: Ημερομηνία κυκλοφορίας για το νέο δίσκο "Senjutsu"

Δημοσίευση από Aphelian »

Σοκαριστικα καλος ο δισκος σε σχεση με ο,τι περιμενα. Ακομα τον χωνευω βεβαια, αλλα πολυ θετικο προσημο.
Άβαταρ μέλους
Scrollkeeper
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 5979
Εγγραφή: Παρ 29 Δεκ 2017, 19:30
Επικοινωνία:

Re: IRON MAIDEN: Ημερομηνία κυκλοφορίας για το νέο δίσκο "Senjutsu"

Δημοσίευση από Scrollkeeper »

Ακολουθεί αληθινη μαρτυρια απο μη-maidenα: Μπήκα το ΣΚ σε ένα δισκάδικο ψάχνοντας κάποια πραγματάκια που ήθελα και στο background έπαιζε ένα σόλο που έκοβα τα @@ μου ότι κάπου το είχα ξανακούσει. Είχε κ πλήκτρα αν θυμάμαι καλά, πολύ "grande" σημείο με τις "απλωτές" του κ τα όλα του, ακουστικές, γεμάτη ενορχήστρωση κλπ. Νόμιζα πως ήταν το "Miss You" των WASP επειδή έμοιαζε ο ήχος στις κιθάρες, αλλά έκανα λάθος. Τελικά μπήκε ο Ντικινσον κ κατάλαβα ότι ήταν το νέο Maiden. Ψάρωσα γιατί ήταν το "Writing on the Wall" το οποίο είχα ξανακούσει λογω του ότι ήταν το πρώτο που είχε κυκλοφορήσει.

Από τότε, κ αφού άκουσα τον δίσκο λίγες φορές ακόμα κατέληξα πως τα «καλά» τραγούδια του δίσκου είναι αρκετά καλά αλλά είναι η μειοψηφία. Τα υπόλοιπα δεν με συγκίνησαν χωρίς όμως να είναι κακά, ενώ τα μακροσκελή κομμάτια παρόλο που έχουν ωραίες στιγμές, κάπου με έχασαν. Ωραίο, τίμιο, ρισπέκτ σε τύπους που έχουν σχεδόν την ίδια ηλικία με τον πατερα μου κ ακόμα συνεχίζουν. Μέχρι εκεί. Εκεί που πέρνει τα "ευσημα" είναι στην ΕΞΩΦΥΛΛΑΡΑ, στις ΣΟΛΑΡΕΣ κ εν τέλει στην παραγωγή που αρχικώς είχα παρεξηγήσει.

Fav picks: Darkest Hour, Death of the Celts, Hell on Earth.
They shall grow not old, as we that are left grow old: Age shall not weary them, nor the years condemn. At the going down of the sun and in the morning, We will remember them.
Άβαταρ μέλους
theBox
Δημοσιεύσεις: 6265
Εγγραφή: Κυρ 31 Δεκ 2017, 14:56

Re: IRON MAIDEN: Ημερομηνία κυκλοφορίας για το νέο δίσκο "Senjutsu"

Δημοσίευση από theBox »

Κι εγω δεν περιμενα να μου αρεσει τοσο.

Οι μεηντεν ειχαν σταματησει να με απασχολουν μετα το brave new world. Παντα οταν εβγαινε ενα άλμπουμ θα το ακουγα, ετσι εθιμοτυπικά, απο περιέργεια. Καποιες φορες μπορει και να ξεχωριζα ενα-δυο κομματια απο καποια κυκλοφορια και ενδεχομένως να τα ακουγα ξανα σε υστερο χρονο αλλά μεχρι εκει.

Θυμαμαι οτι απο το προηγουμενο πχ, ειχα κολλησει για καποιο καιρο με το empire of the clouds το οποιο μου αρεσε πολυ, αλλά απο ολο το αλλο αλμπουμ δεν με τραβηξε τιποτα, περα ισως απο το if eternity should fail.

Με αυτο το διεκπεραιωτικο μενταλιτυ εβαλα και τον καινουριο δισκο να του κανω ενα "περασμα". ΑΜ ΔΕ!!! Κόλλησα λεμε απο την πρωτη στιγμη. ΟΛΑ τα κομματια ειναι πολυ καλογραμμενα και ενδιαφέροντα, ακομα και το writing on the wall το οποιο στην αρχη οταν ειχα δει το βιντεοκλιπ δεν το "επιασα", αλλά μεσα στη ροη του δισκου δεν με χαλαει καθολου, τουναντιον.

Ετσι λοιπον εχω βρεθει, απο την ημερα που "κυκλοφορησε" (γκουχ γκουχ) να το ακουω τουλαχιστον μια φορα την ημερα και να το αποζηταω, ενω παρολη την υψηλη τιμη του, αγορασα και το βινυλιο, το "πακετο" του οποιου ειναι πολυ καλο btw.

Ειδικη μνεια θελω να κανω στην παραγωγη, γιατι εχω διαβασει παραπονα απο δω κι απο κει...δεν ξερω, εγω την βρίσκω ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ και ΟΡΓΑΝΙΚΗ, ακριβως ο,τι χρειαζεται δλδ για να αναδειχτει το πιο μελωδικο και εσωστρεφες υλικο που μας παρουσιαζουν εδω. Εν τω μεταξυ ακουγονται ολες οι λεπτομερειες πεντακαθαρα, οπως πχ το γεγονος οτι οι ρυθμικες κιθαρες πολλες φορες ΔΕν παιζουν το ιδιο πραγμα δεξια/αριστερα, αλλα ο καθε κιθαριστας ακουγεται πως εισαγει τις δικες του διαφοροποιησεις στο ριφ που παιζεται. Δεν θυμαμαι ποτε ηταν η τελευταια φορα που ακουσα κατι τετοιο βασικα.

Αυτες οι λιγες ασυναρτητες σκεψεις μου. Στο δια ταυτα οι μεηντεν με κερασαν το ΠΛΟΤ ΤΟΥΙΣΤ της χρονιάς.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Heavy metal καταστάσεις...”