THE RETICENT (US) - The Oubliette (2020)

Κους-κους για τα άλμπουμ που γουστάρουμε.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Scrollkeeper
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 5979
Εγγραφή: Παρ 29 Δεκ 2017, 19:30
Επικοινωνία:

THE RETICENT (US) - The Oubliette (2020)

Δημοσίευση από Scrollkeeper »

Οι THE RETICENT είναι το project του Chris Hathcock, drummer των KNIGHTMARE για τους οποίους ο @theBox είχε κάνει αναφορά σε παλιότερο topic.

Το συγκεκριμένο project δεν έχει καμία σχέση με την μουσική των KNIGHTMARE. Εδώ, με εξαίρεση κάποια κιθαριστικά leads και guest φωνητικά, ο Hathcock αναλαμβάνει εξολοκλήρου την παραγωγή, όλα τα όργανα και τα φωνητικά, και δημιουργεί ένα ιδιαίτερο «κράμα» το οποίο τοποθετεί κάτω από την «ομπρέλα» του progressive. Στην μία περίπου ώρα που διαρκεί το άλμπουμ, οι μελωδικές και ατμοσφαιρικές στιγμές εναλλάσονται με επιθετικά περάσματα και brutal φωνητικά, με συνθέσεις που δανείζονται στοιχεία όλο το φάσμα του μέταλ (και όχι μόνο). Ένας εύκολος τρόπος να ξεμπερδεύεις με τις περιγραφές είναι να πεις πως πρόκειται για ένα «OPETH σκηνικό», αν όμως περιοριζόμασταν σε αυτό θα αδικούσαμε την όλη προσπάθεια. Ασχέτως πάντως των μουσικών διακυμάνσεων και επιρροών που συναντάμε στο δίσκο, το γενικότερο feeling παραμένει πάντα σκοτεινό και δυσοίωνο.

Το The Oubliette (σσ: μπουντρούμι, κελί) είναι ένα concept album που καταπιάνεται με τη σκληρή πραγματικότητα της νόσου Alzheimer την οποία ο Hathcock επιχειρεί -και επιτυγχάνει- να αποδώσει μέσω του Henry, βασικού πρωταγωνιστή / αφηγητή σε αυτό το σκοτεινό ταξίδι. Ο Henry πάσχει από την νόσο και κάθε τραγούδι σηματοδοτεί ένα διαφορετικό στάδιο στο «σπιράλ θανάτου» που έχει περιέλθει εξαιτίας αυτής. Η απόδοση των στίχων σε συνδιασμό με τη μουσική είναι από τις καλύτερες που έχω δει τον τελευταίο καιρό και όσοι δίνουν βάση σε αυτό νομίζω θα το εκτιμήσουν δεόντως. Ρίχνοντας μια ματιά και στα προηγούμενα albums των THE RETICENT -τα οποία αγνοούσα- φαίνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημιουργός καταπιάνεται με «βαριά» και, απ' ότι φαίνεται, βιωματικά θέματα, καθώς στο παρελθόν έχει αφιερώσει ένα άλμπουμ γύρω από θέμα της αυτοκτονίας με αφορμή το χαμό κοντινού του προσώπου...

Φτάνοντας στο τέλος να πω πως δεν πρόκεται για ένα τέλειο δίσκο. Έχει μερικές ακατέργαστες ή αδύναμες στιγμές, αλλά είναι ποιοτική δουλειά με βάθος και αρκετά πράγματα να δώσει.

υγ: εδώ παίζει μια χορταστική συνέντευξη του Hathcock.





Εικόνα

1. Stage 1 – His Name Is Henry 09:46
2. Stage 2 – The Captive 06:00
3. Stage 3 – The Palliative Breath
4. Stage 4 – The Dream 11:47
5. Stage 5 – The Nightmare 12:14
6. Stage 6 – The Oubliette 10:38
7. Stage 7 – ________ 06:10
They shall grow not old, as we that are left grow old: Age shall not weary them, nor the years condemn. At the going down of the sun and in the morning, We will remember them.
Άβαταρ μέλους
theBox
Δημοσιεύσεις: 6253
Εγγραφή: Κυρ 31 Δεκ 2017, 14:56

Re: THE RETICENT (US) - The Oubliette (2020)

Δημοσίευση από theBox »

Μιξη Οπεθ και υστερων Κατατονια.

Ο ορισμος του Ζαναξ μεταλ δλδ. Θα ακουστει οταν μπω περισσοτερο στο μουντ γιατι ριφφολογικα φαινεται ενδιαφερον με μια χρηγορη περασια που εκανα στα βιντεοζ.
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Metal Κυκλοφορίες”