Tα παλιά δισκάδικα

Κουβέντες μεταλλικές, απλές και σταράτες...
Άβαταρ μέλους
LuciferSteele
Δημοσιεύσεις: 6992
Εγγραφή: Κυρ 31 Δεκ 2017, 10:24

Re: Tα παλιά δισκάδικα

Δημοσίευση από LuciferSteele »

πολύ ωραία τα λέτε, νομίζω πως δύο αναφορές σας έχουν ξεφύγει
η μία είναι το PMW ή Πάτσης που για κάποια χρόνια κόντραρε σε μέγεθος το Metropolis και είχε και πολύ δυνατό τμήμα προσφορών
η άλλη είναι το Trust, λίγο ψηλότερα στην Ακαδημίας από το ύψος της Ζωοδόχου Πηγής, στο αριστερό μας χέρι όπως ανεβαίνουμε

η Κυψέλη ήταν κάποτε πολύ δυνατό hub με 4 τουλάχιστον δισκάδικα πέριξ της Φωκίωνος. κάναμε κοπάνες συχνά και παίρναμε 3 συγκοινωνίες για να πάμε.

Στην Κηφισιά που μεγάλωσα εγώ υπήρχε ο Ρεγκούκος, μιλάμε για δισκάδικο που είχε πολύ ψαγμένα πράγματα. Δεν ήταν ότι πιο συνηθισμένο να βρίσκεις cd Manilla Road και Iced Earth και βινύλια Cloven Hoof και Darkness το 92-93. Χοντρικά ήταν εκεί που είναι τώρα τα Goodys. Αργότερα όταν αναπαλαιώθηκε ο Πύργος της Κηφισιάς (εκεί που είναι τώρα η La Pasteria) μεταφέρθηκε στο υπόγειο το οποίο ήταν πολλαπλάσιο σε μέγεθος. τότε αγόρασε το στοκ της Seagull που ήταν παλιά εταιρία διανομής και έφερε χιλιάδες βινύλια τα οποία πουλούσε προς 1000 δραχμές έκαστο. το είχαμε ξετινάξει. δεν κράτησε όμως πολύ. Μερικά χρόνια αργότερα άνοιξαν και Metropolis στην Κηφισιά αλλά τίποτα το ενδιαφέρον. Υπήρχαν και δύο-τρία ακόμα δισκάδικα στην Κηφισιά, ένα στο Εμπορικό απέναντι από το Celadon με τις κινέζικες πορσελάνες από το οποίο πήρα το πρώτο μου Manowar cd έβερ και ένα άλλο στο Εμπορικό απέναντι από τις Κερασιές το οποίο είχε και κάρτα ανταμοιβής για τους συχνούς πελάτες. Δυστυχώς δεν θυμάμαι ονόματα. Και ο Hondos τότε είχε αρκετά cd. Άλλο ένα δισκάδικο υπήρχε και στο κουλό σημείο Κηφισίας και Δεληγιάννη με δυνατό τμήμα βινυλίου αλλά δεν πηγαίναμε γιατί ένας της παρέας είχε πάει να κλέψει κάτι και τον πήρανε πρέφα οπότε η ντροπή ήταν πολύ βαριά :D
We scribe in the dark of the night our Black Steele
The evil rite of the black and the light We now reveal to you
Άβαταρ μέλους
Priamos
Δημοσιεύσεις: 3370
Εγγραφή: Δευ 01 Ιαν 2018, 23:06

Re: Tα παλιά δισκάδικα

Δημοσίευση από Priamos »

Ο Πάτσης μας σενιαρε καλά (με την κακή έννοια) με τα bootleg του, και καθώς ήμασταν μαθημενοι από το bootleg-free Metropolis, αργήσαμε να το μυριστουμε. Όταν εμφανίστηκε δε το discogs και ολα βγήκαν στη φόρα, τα μισά του Πάτση μου βγήκαν "unofficial".
Surreal Killer
Άβαταρ μέλους
nicolasg
Δημοσιεύσεις: 814
Εγγραφή: Κυρ 23 Αύγ 2020, 15:58

Re: Tα παλιά δισκάδικα

Δημοσίευση από nicolasg »

Κρατούσα κάποτε σημειώσεις απο που πήρα το καθε cd και πόσο....εβλεπα αυτό το PMW που ειπατε διπλα σε καποια και δεν μπορούσα με τπτ να θυμηθώ ποιο ηταν και που....ακόμα και τωρα που λετε Πατσης πάλι δεν μου θυμίζει και πολλα?😃 θυμάστε που ήταν?
Άβαταρ μέλους
LuciferSteele
Δημοσιεύσεις: 6992
Εγγραφή: Κυρ 31 Δεκ 2017, 10:24

Re: Tα παλιά δισκάδικα

Δημοσίευση από LuciferSteele »

Priamos έγραψε: Τρί 30 Νοέμ 2021, 23:10 Ο Πάτσης μας σενιαρε καλά (με την κακή έννοια) με τα bootleg του, και καθώς ήμασταν μαθημενοι από το bootleg-free Metropolis, αργήσαμε να το μυριστουμε. Όταν εμφανίστηκε δε το discogs και ολα βγήκαν στη φόρα, τα μισά του Πάτση μου βγήκαν "unofficial".
και να ήταν μόνο ο Πάτσης ε! αυτός τουλάχιστον έκλεισε, άλλοι κάνανε καριέρα! τρία μπουτ έχω πάρει εν αγνοία μου στη ζωή μου, όλα από αλλού ήταν! :pasok:
α, ρε παππού, δεν ήταν δα και καμία επιστήμη να πιάσεις το νόημα και να αποφύγεις τις κακοτοπιές
We scribe in the dark of the night our Black Steele
The evil rite of the black and the light We now reveal to you
Απάντηση

Επιστροφή στο “Heavy metal καταστάσεις...”