QUEENSRYCHE - Digital Noise Alliance (2022)

Κους-κους για τα άλμπουμ που γουστάρουμε.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
CountRaven
Δημοσιεύσεις: 14658
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 20:09

QUEENSRYCHE - Digital Noise Alliance (2022)

Δημοσίευση από CountRaven »

🌟🌟NEWS🌟🌟

A Legendary Queensrÿche Announces New Album 'Digital Noise Alliance'. The album is due to release on October 7 via Century Media Records

More at Blabbermouth.net

https://blabbermouth.net/news/queensryc ... e-alliance

https://fb.watch/d8ya8BXntg/



Reminder: viewtopic.php?f=5&t=5236&p=60703&hilit=Ryche#p60703


Μ
Π
Ο
Υ
Μ
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
Zippo190
Δημοσιεύσεις: 8724
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 22:12

Re: QUEENSRYCHE - Digital Noise Alliance (2022)

Δημοσίευση από Zippo190 »

"It doesn't sound like 'The Verdict'. It's its own new kind of thing. We really kind of just focused more on melodic hooks. I don't think we went in thinking, like, 'Oh, we need to sound old school or new or this.'"
δεν ξέρω τι να πω εδώ. Fingers crossed να έχει λίγο από την έμπνευση του προηγούμενου.
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Άβαταρ μέλους
CountRaven
Δημοσιεύσεις: 14658
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 20:09

Re: QUEENSRYCHE - Digital Noise Alliance (2022)

Δημοσίευση από CountRaven »



Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
CountRaven
Δημοσιεύσεις: 14658
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 20:09

Re: QUEENSRYCHE - Digital Noise Alliance (2022)

Δημοσίευση από CountRaven »

Πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη το άλμπουμ! Σύντομα θα ανέβει αναλυτικό review.

Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
CountRaven
Δημοσιεύσεις: 14658
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 20:09

Re: QUEENSRYCHE - Digital Noise Alliance (2022)

Δημοσίευση από CountRaven »

Κλασικό ξενύχτι για να γράψω την κριτική μου για το Invader. Την οποία σας την βάζω εδώ στα μουλωχτά.

Το άλμπουμ το ακούω non stop περίπου τις τελευταίες δύο εβδομάδες και έχω να πω με το χέρι στην καρδιά ότι είναι δισκάρα.

Έχει ανέβει πλέον ολόκληρο -κυκλοφόρησε 7-10-, οπότε ακούστε και εσείς και πείτε γνώμη.



QUEENSRYCHE - Digital Noise Alliance (Century Media - 2022)

Θεωρώ το "Digital Noise Alliance" ως ένα ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο για την Ryche περίοδο των τελευταίων 10 ετών.

Τόσα είναι ακριβώς τα χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από το 2012, την εποχή που ο Todd La Torre μπαίνει στην μπάντα δίνοντας το στίγμα για ένα νέο ξεκίνημα. "Νέο ξεκίνημα": Μόνο έτσι μπορούσαμε να δούμε το σκηνικό τότε, σαστισμένοι, καλούμενοι να διαχειριστούμε όλα τα "Ryche χωρίς Tate" ψυχολογικά μας, αλλά και ενθουσιασμένοι -ας μην το κρύβουμε- βλέποντας την νέα δυναμική σε μια μπάντα που όσο και να μην θέλαμε να το παραδεχτούμε, χρειάζονταν -και άμεσα μην σου πω-, το ελιξίριο της.

10 χρόνια και 4 άλμπουμ μετά, εκείνο το ξεκίνημα με τα πρόχειρα βίντεο από τα πρώτα live με Todd (βιαστικά ανεβασμένα από fans για να δούμε όλοι τι ακριβώς συμβαίνει), έχει γίνει μια γόνιμη και δημιουργικά πλούσια περίοδος μιας μπάντας που διανύει την ωριμότητα της, χωρίς να έχει καταφέρει να απαλλαγεί εντελώς από τα εσωτερικά της προβλήματα (βλέπε αποχώρηση Rockenfield), καταφέρνει όμως να μας συγκινεί, τιμώντας το όνομα και την ιστορία της και στο σανίδι αλλά και δισκογραφικά. Όλα τα παραπάνω  επισφραγίζονται και επιβεβαιώνονται σε μεγάλο βαθμό με το "DNA".

Το πρώτο πράγμα στο οποίο θέλω να αναφερθώ είναι η συνολική ατμόσφαιρα του δίσκου. Ηχητικά το άλμπουμ μου έφερε στο μυαλό δύο μεγάλα άλμπουμ της trademark εποχής, τα οποία έχουν αρκετούς κοινούς παρονομαστές σαν "σύνολα". Αναφέρομαι στα "Rage of Order" & "Empire". Η παραγωγή του "DNA" βγάζει μπροστά σε σημεία, αυτόν τον γνώριμο ηχητικό φουτουρισμό με τον οποίο είναι προικισμένα τα άλμπουμ που ανέφερα. Και επειδή εδώ έχουμε ξεκάθαρα ένα δίσκο που είναι βασισμένο στα "τραγούδια" και όχι στο "σύνολο" (όπως συμβαίνει με "RfO" & "Empire"), η φουτουριστική ένεση στο ηχόχρωμα του δίσκου έχει γίνει πολύ συνετά, ίσα ίσα για να χαμογελάσουμε οι καμμένοι (και πάνω που γράφω την τελευταία φράση περί "καμμένων" μου σκάνε στο μυαλό κάποια posts που έκανε η μπάντα την περίοδο των ηχογραφήσεων, στα οποία μας έδειχνε πως ξαναχρησιμοποιεί gear από την εποχή του "Warning" και του "Promised Land". Σταματάω το γράψιμο και το ψάχνω λίγο για να ανακαλύψω πως έχουν χρησιμοποιηθεί ενισχυτές και από τις "RfO" & "Mindcrime" περιόδους οπότε ok, my point makes sense).

Για την συνέχεια θέλω να σταθώ στον Todd La Torre. Δεν θα μακρηγορήσω και θα πω πως η ερμηνεία του στο συγκεκριμένο υλικό όχι απλά το απογειώνει αλλά του χαρίζει και την απόλυτη ταυτότητα του. Μιλάμε για επίπεδο μεγάλης κλάσης, μιλάμε για έναν πραγματικά ταλαντούχο άνθρωπο στον οποίο οι Queensryche του 2022 οφείλουν την ύπαρξη τους. Ναι οι Queensryche του 2022 οι οποίοι δεν έχουν και μεγάλη σχέση ως συνολική μπάντα με τους Ryche της χρυσής εποχής, έχουν όμως καταφέρει να μεταμορφωθούν σε ένα σχήμα που ενώ κρατάει τις συνδέσεις με το παρελθόν -πως θα μπορούσε να μην-, έχει να δώσει κάτι ουσιώδες στο παρών και στο τώρα.

Θεωρώ επίσης σημείο καμπής για τον συγκεκριμένο δίσκο την εκ νέου συνύπαρξη του Michael Wilton με τον παλιό γνώριμο Mike Stone (και μόνο η συμμετοχή του στο "Operation Mindcrime II" ένα άλμπουμ που για πολλούς έχει αποτελέσει κόκκινο πανί, θα έφτανε για να μεγαλώσει τις περγαμηνές του). Το καθαριστικό δίδυμο αναδεικνύει την στόφα των τραγουδιών του "DNA" ορίζοντας τον κοινό τους παρονομαστή: Είναι ξεκάθαρο πως οι Ryche εδώ ποντάρουν πολύ στη λογική των "μεμονωμένων κομματιών", να μπορεί δηλαδή κάθε τραγούδι να στέκεται και εκτός άλμπουμ - συνόλου, αναπνέοντας αυτόνομα, αφήνοντας το στίγμα του στον ακροατή. Δεν πετυχαίνει αυτή η φόρμουλα με όλα τα κομμάτια, παρόλα αυτά πρέπει να παραδεχτώ ότι ο δίσκος περιέχει μερικές πραγματικά μεγάλες Ryche συνθέσεις που τιμούν την τρέχουσα περίοδο τους και στο μέλλον θα αποτελούν μέτρα σύγκρισης.

Ο Casey Grillo (ex - Kamelot) πίσω από τα τύμπανα, δίνει τον καλύτερο του εαυτό (ας μην ξεχνάμε ότι ο θεός Todd είχε παίξει τύμπανα στον προκάτοχο του "DNA", το "Verdict", το οποίο για πολλούς είναι και το καλύτερο άλμπουμ της τρέχουσας περιόδου). Το υλικό γκρουβάρει και οι ρυθμικές δυναμικές βγαίνουν μπροστά, βοηθάει και η παραγωγή σε αυτό. Όσο για την "Queensryche χωρίς Scott Rockenfield" κατάσταση, πάλι ο καημένος ο οπαδός καλείται να την διαχειριστεί στα πλαίσια των θεμάτων που μας προκαλεί τόσα χρόνια αυτή η μπάντα, το "DNA" αποτέλεσμα όμως είναι ανασταλτικός παράγοντας της παραδοχής των τωρινών δεδομένων (άσε που για αυτούς που ξεκινήσαμε προεργασία από την "Verdict" εποχή, ε δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολη πίστα. Ή μήπως είναι;). Όπως και να έχει στην παρούσα φάση πρέπει να τονιστεί και η ρυθμική ισορροπία μεταξύ του Grillo και του αριστοτέχνη και στυλοβάτη της μπάντας Eddie Jackson του οποίου το μπασιστικό παίξιμο είναι όπως και να το κάνουμε σήμα κατατεθέν αυτής της μπάντας από την μέρα νούμερο μηδέν.

"Με τα τραγούδια τι γίνεται;". Σας ακούω να ρωτάτε. Και πολύ καλά κάνετε.

"Behind the Walls" και "Tormentum" αποτελούν γνήσια κοσμήματα του Ryche σκεπτικισμού. Είναι σίγουρα τα δύο πιο αφηγηματικά κομμάτια του δίσκου, ο οποίος θα έπρεπε να κλείνει με το "Tormentum" για να κρατηθεί και η παράδοση του μεγάλου σε διάρκεια κομματιού - επιλόγου. Η παντελώς αχρείαστη διασκευή -επανεκτέλεση ουσιαστικά- στο "Rebel Yell" του Billy Idol δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει -όταν έχεις ορίσει την έννοια του όρου "διασκευή" σε συγκεκαλυμμένη χρονική στιγμή με το "Scarborough Fair" (Simon & Garfunkel), τι τα θέλεις τώρα τα 80ς χιτάκια και μάλιστα για κλείσιμο του δίσκου;-.

Θα χαρακτήριζα το "Hold On" ως ένα από τα πιο πολυσυλλεκτικά κομμάτια του δίσκου. Νοσταλγικά μελαγχολικό, σε σκοτεινές αποχρώσεις και με ένα ρεφρέν που γρήγορα γίνεται trademark. Στήστε προσεκτικά αυτί και πιάστε την φουτουριστική ατμόσφαιρα στην οποία αναφέρθηκα στην αρχή. Ο Grillo εδώ δίνει τα ρέστα του. Σε ανάλογες αποχρώσεις κυμαινόμενου σκοταδιού παίζει και το "Out in the Black", το οποίο λάμπει κιθαριστικά.  

Το "Lost In Sorrow" είναι μάλλον η πιο catchy στιγμή του δίσκου, το ρεφρέν μπαίνει χωρίς δεύτερη σκέψη στη λίστα με τις μεγάλες στιγμές του "DNA" και τα repeat στις ακροάσεις του συγκεκριμένου κομματιού ήδη βρίσκονται σε αρκετά μεγάλο νούμερο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στη σειρά των κομματιών προηγείται το εξαιρετικό "Chapters": Κοινά μοτίβα και στα δύο τραγούδια, και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό. Με το "In Extremis" συμπληρώνεται η opening -και ξεκάθαρα catchy- τριάδα του άλμπουμ. Εδώ η μπάντα δίνει αρκετό γκάζι κάτι που θα επαναλάβει και στο "Sicdeth".

"Realms", "Nocturnal Light" & "Forest" είναι η τριάδα των αδύναμων στιγμών του άλμπουμ. Ειδικά το "Forest" καλύτερα να μην υπήρχε στο "DNA" αν και καταλαβαίνω πως η μπάντα θέλει ένα τραγούδι για να την βγάλει και στο generic Αμερικάνικο ραδιόφωνο. Εμείς τι φταίμε όμως;

Στο σύνολο της η παράγωγη είναι κρυστάλλινη και πεντακάθαρη. Ο Zeuss το έκανε και πάλι το θαύμα του. Να τα λέμε και αυτά.

Εν τέλη τον δίσκο τον ευχαριστήθηκα. Και αυτό δεν προήλθε καθόλου ψυχαναγκαστικά. Σίγουρα μιλάμε για ένα άλμπουμ που θα με κρατήσει με ακροάσεις, χαρίζοντας μου περισσότερο ωφέλιμο χρόνο με μουσική από μια από τις αγαπημένες μου μπάντες. Και στο τέλος της μέρας αυτό είναι που μετράει. Όταν λιώνεις με το άλμπουμ κοιτώντας το ταβάνι δεν έχουν σημασία ούτε οι παραφιλολογίες ούτε οι αναλύσεις για το γίγνεσθαι της κάθε μπάντας.

Οι Queensryche είναι εδώ και το 2022 έδωσαν έναν εμπνευσμένο δίσκο με λόγο ύπαρξης. Δεν έχει νόημα η σύγκριση του με κάποιο από τα τρία προηγούμενα. Αυτό που έχει νόημα όμως είναι να αντιληφθούμε πως η μπάντα μπορεί να δισκογραφεί με υψηλά standards και το κάνει με συνέπεια. Έχω δε το προαίσθημα πως η τωρινή σύνθεση μπορεί να μας δώσει το χρυσό άλμπουμ αυτής της περιόδου, το οποίου δεν έχει έρθει ακόμα κατά τη γνώμη μου.

5/6
Χρήστος Παπαδάκης
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
nicolasg
Δημοσιεύσεις: 814
Εγγραφή: Κυρ 23 Αύγ 2020, 15:58

Re: QUEENSRYCHE - Digital Noise Alliance (2022)

Δημοσίευση από nicolasg »

Ωραιο κείμενο! Με επεισες να ακούσω τον δισκο ,που αλλιώς πολύ πιθανο να χανοταν περιμενοντας τη σειρά του.
Άβαταρ μέλους
CountRaven
Δημοσιεύσεις: 14658
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 20:09

Re: QUEENSRYCHE - Digital Noise Alliance (2022)

Δημοσίευση από CountRaven »

Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
nicolasg
Δημοσιεύσεις: 814
Εγγραφή: Κυρ 23 Αύγ 2020, 15:58

Re: QUEENSRYCHE - Digital Noise Alliance (2022)

Δημοσίευση από nicolasg »

Πρώτη ακρόαση.....αξιολογότατος!

Υ.γ. : Η διασκευη ποσο ακυρη....ειναι και τελευταίο κομμάτι, σε αφήνει με λάθος εντύπωση.
Άβαταρ μέλους
CountRaven
Δημοσιεύσεις: 14658
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 20:09

Re: QUEENSRYCHE - Digital Noise Alliance (2022)

Δημοσίευση από CountRaven »

Υ.γ. : Η διασκευη ποσο ακυρη....ειναι και τελευταίο κομμάτι, σε αφήνει με λάθος εντύπωση.
Πέστα πέστα.

Μόλις έσξασε και αυτό:

Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
Xstroyer
Δημοσιεύσεις: 1850
Εγγραφή: Πέμ 11 Ιαν 2018, 12:26

Re: QUEENSRYCHE - Digital Noise Alliance (2022)

Δημοσίευση από Xstroyer »

To παλεύω γιατί θέλω να μου αρέσει, αλλά δυστυχώς δεν μου μένει τίποτα αξιοπρόσεκτο. Έχουν χάσει ολοκληρωτικά τον χαρακτήρα και πέρα από αυτό, μου λείπει το songwriting και τα hooks. Το προηγούμενο μου άρεσε αλλά αυτό δεν με κερδίζει. Καλύτερο βέβαια από τα studio albums του Tate που δεν ακούγονται ούτε με απειλή μαχαιριού.
Άβαταρ μέλους
Progress_Lost
Δημοσιεύσεις: 1896
Εγγραφή: Παρ 24 Σεπ 2021, 20:25

Re: QUEENSRYCHE - Digital Noise Alliance (2022)

Δημοσίευση από Progress_Lost »

Μετά τα γενικότερα καλά σχόλια το άκουσα προσεχτικά... Καλό άλμπουμ που σηματοδοτεί τη μετατροπή των Queensrÿche σε Fates Warning της δεκαετίας του '90...

Δε ξέρουν πια που να πάνε, τι να παίξουν τα παλιά συγκροτήματα που να ακούγεται έστω και λίγο δελεαστικό ... Ζούμε κάτι παράλογο στο heavy metal... Σαν να ήθελε ο Jordan να παίζει μέχρι τώρα και όλοι να χαίρονται που ακόμη παίζει... Τι να κάνουμε.. Στην τέχνη (όπως και στον αθλητισμό) υπάρχει ημερομηνία λήξης και είναι τότε που χάνεται η έμπνευση... Δεν είναι δουλειά γραφείου η μουσική να είσαι μέχρι τη σύνταξη εκεί...

Τα συγκροτήματα της δεκαετίας του '80 και του '90 έχουν παραδώσει πνεύμα προ πολλού αλλά για κάποιο περίεργο λόγο όλοι μιλάνε λες και είμαστε 20 χρόνια πριν... Κάποια στιγμή θα δούμε και τον Tate μαζί με την παλιά του παρέα σε κανά live όπως είδαμε τον Kiske με τους Helloween... Nα είστε σίγουροι... Γιατί απλά δε ξέρουν τι άλλο να κάνουν για να κρατήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου...

Αnyway, το παλεύουν οι Queensrÿche αλλά απλά ακούγονται σαν τα συγκροτήματα που κάποτε επηρέαζαν...Ακούγονται καλά, αλλά δεν είναι αυτοί οι Queensrÿche - ή όπως πολύ σωστά είπε ο Xstroyer, έχουν χάσει το χαρακτήρά τους...
Άβαταρ μέλους
nicolasg
Δημοσιεύσεις: 814
Εγγραφή: Κυρ 23 Αύγ 2020, 15:58

Re: QUEENSRYCHE - Digital Noise Alliance (2022)

Δημοσίευση από nicolasg »

Με εχει κερδίσει ο δισκος, τον ακούω καθε μερα.
Ίσως βοηθησαν και οι χαμηλες προσδοκίες που ειχα αρχικά.
Δεν ειναι αλμπουμ πρωτοποριακο ή που θα αλλαξει κατι ή που θα προσθεσει κατι στο μυθο του συγκροτήματος, αλλα ειναι αλμπουμ που θελω να το αγοράσω και να το έχω.
Άβαταρ μέλους
Zippo190
Δημοσιεύσεις: 8724
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 22:12

Re: QUEENSRYCHE - Digital Noise Alliance (2022)

Δημοσίευση από Zippo190 »

έριξα μια αυτιά. Το προηγούμενο νομίζω ότι ήτανε λίγο καλύτερο. Αρκετά καλό και αυτό αν και οι scyche της νέας εποχής ακούγονται περισσότερο με La Torre μπάντα. Δεν είναι άσχημο και ευτυχώς βγαίνει κάτι τέτοιο στο χώρο. Αναμένουμε και τη συναυλία που ελπίζω να γίνει.
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Άβαταρ μέλους
LuciferSteele
Δημοσιεύσεις: 6992
Εγγραφή: Κυρ 31 Δεκ 2017, 10:24

Re: QUEENSRYCHE - Digital Noise Alliance (2022)

Δημοσίευση από LuciferSteele »

δίνει ο δίσκος φορά τη φορά
We scribe in the dark of the night our Black Steele
The evil rite of the black and the light We now reveal to you
Απάντηση

Επιστροφή στο “Metal Κυκλοφορίες”