Δισκοθήκες, συλλογές και προβληματισμοί

Κουβέντες μεταλλικές, απλές και σταράτες...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
rbrigade
Δημοσιεύσεις: 5038
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 23:54

Re: Δισκοθήκες, συλλογές και προβληματισμοί

Δημοσίευση από rbrigade »

Το άρθρο είναι κλασική περίπτωση ''ξεκινάω να γράψω κάτι απλά για να πω ότι το έγραψα, χωρίς να έχω ούτε σοβαρά επιχειρήματα, ούτε καν θέση να υποστηρίξω''. Δεν έχει νόημα να αναλύσω πολύ μιας και το έκανε ήδη ο Zippo. Μόνο 1-2 πραγματάκια:

1) Οι τιμές των συλλεκτικών δίσκων ήταν στον θεό και πρι ίντερνετ/discogs. Έχω πάρει αρκετούς δίσκους σε σχετικά τσιμπημένες τιμές που μετά ξαφνικά γίνανε μπανάλ και εύκολοι, παράδειγμα 1o Angel ή το Siogo των Blackfoot.

2) Στο παρακάτω απόσπασμα η αρλουμπολογία βαράει κόκκινο...
''Για παράδειγμα, θέλει κάποιος να βάλει προς πώληση ένα σπάνιο δίσκο και βλέπει ότι υπάρχει ένας μόνο ίδιος δίσκος προς πώληση ο οποίος στοιχίζει για παράδειγμα 1.500 ευρώ και βάζει και εκείνος μια παραπλήσια τιμή έχοντας σαν βάση την τιμή βλέπει στο on line κατάστημα. Αυτό είναι εντελώς λάθος (γιατί ρε μάγκα, θα μας το εξηγήσεις; Είναι κακή πράξη, θα πάμε στην κόλαση;), όπως και η λογική όταν κάποιος έχει ένα δίσκο που υπάρχει στο διαδίκτυο προς πώληση, να βάζει ό,τι τιμή του κατέβει στο μυαλό (πάλι καμία εξήγηση). Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση ο δίσκος είναι σπάνιος, αλλά μια «τρελή» τιμή φανερώνει διάθεση αισχροκέρδειας (τι λε ρε μεγάλε, ρε, δώστε του ένα βραβείο ένα Όσκαρ, ένα Νόμπελ, κάτι...), κάτι που πλήττει το κύρος του βινυλίου (και γω που νόμιζα ότι όταν κάτι πωλείται ακριβά έχει υψηλότερο κύρος...).

Τα σχόλια με κόκκινο δικά μου.
Άβαταρ μέλους
Scrollkeeper
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 5979
Εγγραφή: Παρ 29 Δεκ 2017, 19:30
Επικοινωνία:

Re: Δισκοθήκες, συλλογές και προβληματισμοί

Δημοσίευση από Scrollkeeper »

Χααχχα ναι κατάλαβα τι εννοείς. Εκεί που λέει ότι ειναι "εντελώς" λάθος εγώ το εξέλαβα ως "είναι λάθος γιατί τη τιμή δε τη καθορίζει μόνο το ιστορικό της τιμής αλλά και η ζήτηση/προσφορά". Για παράδειγμα αν ένας σπάνιος δίσκος πουλήθηκε μια φορά για 1500Ε, δεν πάει να πει ότι αξίζει τόσο σαν τιμή.
They shall grow not old, as we that are left grow old: Age shall not weary them, nor the years condemn. At the going down of the sun and in the morning, We will remember them.
Άβαταρ μέλους
Silenius
Δημοσιεύσεις: 705
Εγγραφή: Σάβ 03 Φεβ 2018, 15:13

Δισκοθήκες, συλλογές και προβληματισμοί

Δημοσίευση από Silenius »

Τι προτεινει ακριβως ο συντακτης του αρθρου; Να παει καποιος στο εγχωριο παζαρι, να πουλησει κατι 10€, να το αγορασει ο μαγαζατορας που εκθετει στο παζαρι και εχει πρωτος προσβαση στους ιδιωτες πωλητες και υστερα να το μεταπουλησει στο discogs 100€; Πολυ καλη προταση. Εγραψε ενα ολοκληρο αρθρο για να μας πει τι ακριβως; Οτι κατι που υπαρχει 1000 φορες και το ζητανε 3 με κατι που υπαρχει 3 φορες και το ζητανε χιλιοι πρεπει να πωλειται στην ιδια τιμη, και οποιος τυχερος προλαβει ας παρει το δευτερο; Δεν κουραστηκε να γραψει ενα ολοκληρο αρθρο γεματο ηλιθιοτητες του στυλ "κατωτατος μισθος 1500€ αλλα δε θελουμε να ειμαστε κυβερνηση και μονο αντιπολιτευση"; Αν καποιος γνωριζει το παλικαρι και εχει καμια τρομερη συλλογη δισκων, ας μου δωσει το τηλεφωνο του. Αφου ειναι τοσο open minded θα ηθελα να παω να την αγορασω ολη με 3€ το κομματι (που προτεινει για τους αλλους) και μετα θα βρω εγω τι θα τα κανω.
Άβαταρ μέλους
rbrigade
Δημοσιεύσεις: 5038
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 23:54

Δισκοθήκες, συλλογές και προβληματισμοί

Δημοσίευση από rbrigade »

Αυτά τα ωραία στην σφαίρα των webzines... Ρε μπας και πρέπει να αναπολούμε την εποχή Χάμερ που διαβάζαμε μόνο ένα άρθρο γνώμης, τις πίπες του εκάστοτε, Χρονόπουλου κτλ και τελείωνε εκεί το θέμα;
Άβαταρ μέλους
Zippo190
Δημοσιεύσεις: 8722
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 22:12

Δισκοθήκες, συλλογές και προβληματισμοί

Δημοσίευση από Zippo190 »

Το έχουμε ξαναπεί την εποχή του δικτύου, του ανοιχτού ίντερνετ και της απεριόριστης προσφοράς "απόψεων" (που παράγονται με ρυθμούς πολυβόλου) ακούμε ότι μπαρούφα υπάρχει. Δυστυχώς τέτοια άρθρα εκθέτουν περισσότερο τους ιδιοκτήτες/διαχειριστές παρά εκείνους που τα γράφουν γιατί αυτοί νομίζουν ότι έγραψαν και κάτι σημαντικό. Καλά όσο για αυτούς που συμφωνούν ούτε λόγος....

Ο τύπος στο άρθρο δεν είναι απλά άσχετος είναι σχεδόν επικίνδυνος: όταν βάζεις στο discogs ένα δίσκο/cd/κασσέτα το λογικό είναι να το βάζεις με βάσει τα εξής κριτήρια:

1. Την τιμή στην οποία το πουλάνε οι υπόλοιποι πωλητές
2. Την ανάγκη που έχεις
3. Τρίτοι παράγωντες όπως πχ αν χρεώνεις ακριβά μεταφορικά οπότε μπορείς να κόψεις κάτι σαν δελεάρ

Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους. Το να έχεις την απαίτηση ένας δίσκος που πωλείται για 100 ευρώ να τον πουλήσει κάποιος για 5 είναι απλά γελοίο. Το να συζητήσουμε αν αξίζει να αγοράζει κάποιος τέτοιες κυκλοφορίες ενώ μπορεί να πάρει πχ την επανακυκλοφορία είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα και πολύ πιο ενδιαφέρον. Τ
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Άβαταρ μέλους
Vic
Δημοσιεύσεις: 536
Εγγραφή: Τετ 28 Μαρ 2018, 19:22
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Δισκοθήκες, συλλογές και προβληματισμοί

Δημοσίευση από Vic »

Πολύ ωραία κουβέντα και θα συμφωνήσω με τους περισσότερους ότι αυτό που μετράει είναι η μουσική, είτε την ακούς ζωντανά, είτε ηχογραφημένα, είτε σε βινύλιο, είτε στο youtube. Προφανώς κάθε τρόπος έχει και την δική του εμπειρία αλλά δύσκολα θα μπορέσει κανείς να αποδώσει τόσο κύρος στο μέσο, σε σημείο να ξεπερνάει την ουσία, δηλαδή την μουσική.

Εννοείται πως το φυσικό μέσο έχει να δώσει πράγματα που δεν μπορεί να δώσει το ψηφιακό αλλά και το ψηφιακό έχει το πλεονέκτημα της άπειρης ποσότητας, που για όσους περάσαμε χρόνια αποζητώντας απεγνωσμένα κάτι καταλαβαίνουμε τι πλεονέκτημα είναι. Προσωπικά το να έχω σχεδόν όλη την μουσική στα δάχτυλά μου το θεωρώ θείο δώρο. Είχα ξανακάνει μια κουβέντα στο FB για το θέμα, κλασικά όταν κάποιοι λέγανε για το απρόσωπο ψηφιακό μέσο και τα παλιά καλά χρόνια, το έβαλα και στο μπλογκ χάριν ευκολίας, νομίζω συνοψίζει καλά την γνώμη μου.
http://vics-dungeon.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html

Τέλος, για το CD, υπάρχουν 2 πολύ ενδιαφέροντα βιβλία που συστήνω ανεπιφύλακτα, για την μουσική βιομηχανία και την νοοτροπία της ανά τα χρόνια - και με το CD αλλά και πώς την έφαγε από τον κώλο από την Apple και τα iTunes και την ψηφιακή επανάσταση, για το mp3 και τους πρώτους μεγάλους πειρατές. Απαντάνε και σε θέματα που έθιξε ο Τραμπ (Ο Σκέλετορ είναι ο Τραμπάκουλας, ναι;). Το ένα είναι το How the Music Got Free και το άλλο το Appetite for Self-Destruction - The Spectacular Crash of the Record Industry in the Digital Age. Λογικά βρίσκονται σε ξεφτίλα τιμές Amazon ή ebay...
έντιτ: http://freakout.gr/appetite-for-self-destruction/
φίλος γράφει μια σύνοψη για το δεύτερο βιβλίο

Προσωπικά πάντως αγοράζω πολύ, πολύ, πολύ λιγότερα CD από το 2005 και μετά, στηρίζω συγκεκριμένες μπάντες/μαγαζιά όπως μου κάτσει ή αν θέλω πολύ να έχω μια αυθεντική κόπια και κυρίως παίρνω μπλουζάκια που έχουν και χρηστική αξία και represent την μπάντα και 99% τα στέλνω απευθείας στους ίδιους.
Άβαταρ μέλους
Scrollkeeper
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 5979
Εγγραφή: Παρ 29 Δεκ 2017, 19:30
Επικοινωνία:

Δισκοθήκες, συλλογές και προβληματισμοί

Δημοσίευση από Scrollkeeper »

Vic έγραψε: Δευ 02 Απρ 2018, 18:24 Το ένα είναι το How the Music Got Free και το άλλο το Appetite for Self-Destruction - The Spectacular Crash of the Record Industry in the Digital Age. Λογικά βρίσκονται σε ξεφτίλα τιμές Amazon ή ebay...
έντιτ: http://freakout.gr/appetite-for-self-destruction/
φίλος γράφει μια σύνοψη για το δεύτερο βιβλίο
θενκς για τις προτάσεις, έψαχνα παλιότερα κάτι σχετικό ;)

Σε κάτι πιο πρακτικό τώρα, σε ότι αφορά τα ΜΡ3 σας πως τα σώζεται; Θέλω να πω προτιμάτε DVD/σωλήνες, σκληρούς, φλασάκια; Επίσης την αρχειοθέτηση πως την κάνετε: καλλιτέχνης/άλμπουμς, καλλιτέχνης - αλμπουμ; Τα tags σας απασχολούν ή το αρχείο να υπάρχει κ τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε; Κρατάτε κανα εξελόφυλλο με το αρχείο πουθενα;
They shall grow not old, as we that are left grow old: Age shall not weary them, nor the years condemn. At the going down of the sun and in the morning, We will remember them.
Άβαταρ μέλους
manillard
Δημοσιεύσεις: 195
Εγγραφή: Κυρ 31 Δεκ 2017, 18:06

Re: Δισκοθήκες, συλλογές και προβληματισμοί

Δημοσίευση από manillard »

Zippo190 έγραψε: Σάβ 31 Μαρ 2018, 17:46 Το άρθρο είναι τόσο αστείο που κόντεψα να πάω έμφραγμα από τα γέλια. Σόρρυ και σε όποιον το έγραψε αλλά η εικόνα που μου δίνει εμένα είναι ατόμου που ανακάλυψε την χαρά του βινυλίου πριν τρία χρόνια και τώρα ξαφνικά έγινε ειδήμων.

1. Ξεκινώντας μιλάει για την "αίγλη" του βινυλίου. Συγνώμη αλλά τι; Ποια αίγλη; Τα βινύλια που είχαν απαξιωθεί πριν 20 χρόνια και τώρα ξαφνικά έγιναν συλλεκτικά και καλά επειδή έτσι είπε η μουσική βιομηχανία; Ή μήπως οι απανωτές κυκλοφορίες βινυλίων κατευθείαν από mp3 files με ηχητική ποιότητα κασέτας; Την αίγλη την ορίζει η τιμή; Μα αφού οι ίδιες οι εταιρίες πλασάρουν το βινύλιο σαν ένα format πιο élégant και καλά για λίγους, για αυτούς που ξέρουν και τέτοιες μαλακίες και οι ίδιες οι εταιρίες εκδίδουν βινύλια με τιμές στον θεό, τι τους πείραξε το discogs.

2. Επίσης να προσθέσω ότι όποιος ξαναπεί την λέξη συλλεκτικό θα φάει καϊμάκι: συλλεκτικό γίνεται κάτι που έχει αξία για τον καθένα όχι επειδή το επιβάλει κάποιος.

3. Όσοι αγόραζαν βινύλια προ discogs μπορούν να θυμούνται την μίζερη πραγματικότητα: έμποροι-λωποδύτες που αγόραζαν σε τιμές χώμα και πουλούσαν τρεις φορές πιο πάνω εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο καταναλωτής δεν είχε ενημέρωση για την "σπανιότητα" της έκδοσης, για τις τιμές που παίζουν έξω και γενικά ζούσαμε σε μια κλειστή αγορά που είχε διαμορφωθεί από πέντε δέκα άτομα. Τους πείραξε που πλέον ο καταναλωτής ενημερώνεται για τις τιμές; Η ότι ένας δίσκος πουλιέται με βάση την μέση τιμή που έχει στο discogs; Και πού είναι το κακό αυτό;

4. Και να σημειώσουμε το εξής: οι τιμές των μεταχειρισμένων στο discogs ας είναι στα όσα ύψη θέλουν γιατί η μπάντα δεν παίρνει τίποτα. Ελεύθερη αγορά έχουμε ας τις διαμορφώσει η ζήτηση του κόσμου. Αυτό που έχει σημασία είναι οι τιμές των νέων κυκλοφοριών που είναι το μέλλον όχι των παλιών δίσκων.
100%

Αντε να γράψω και εγώ 2-3 απόψεις εδώ αν και έχω κουραστεί να συζητώ το θέμα:

(1) Στην Κύπρο λέμε "εγώ στραβώννω τζαι πουλώ τζαι εσύ άμπλεπε (βλέπε) τζαι αγόραζε", δλδ εγώ θα κρύψω ότι δεν με συμφέρει και θα σου πουλήσω ακριβά, εσύ βλέπε πριν αγοράσεις. Πολλοί δίσκοι κατ'εμέ πατάτες πωλούντε πανάκριβα, δικαιώμα είναι και αυτών που τα πουλούν και αυτών που τα γοράζουν, παράδειγμα https://www.discogs.com/Black-Fate-Comm ... se/3516509, μέτριος για μένα δίσκος που απο σπόντα αγόρασα πριν 15 χρόνια και άκουσα 2-3 φορές, αλλά αν έβαζα την κόπια μου στο discogs θα την έβαζα στα €366 που είναι το price high που πουλήθηκε.

(2) Αν έχω αγοράσει ακριβά κάποιους δίσκους μου, ναι το έκανα. Αν έχω μετανοιώσει, όχι επειδή ήξερα τι πλήρωνα και τι έπαιρνα και όλες τις φορές αν και ακριβά, ήτανε πολύ πιο φτηνά απ'ότι πίστευε η αγορά. Σε ορισμένες κυκλοφορίες με ικανοποιεί να έχω το reissue, σε κάποιες θέλω το original, ειδικά αν προέρχεται απο την 'Μurica των 80 κ 90.

(3) Για το Mp3 ποτέ δεν είχα την καλύτερη σχέση, αλλα πλέον ειναι πολύ χρήσιμο format. Προσωπικά έχω όλα τα albums μου ripped για να μπορώ να τα ακούω παντου. Προσωπικός κανόνας: σε mp3 μόνο ότι έχω στην συλλογή μου. + Είναι ένα εργαλείο που βοηθά την σκηνή και η ανακάλυψη νέων συγκροτιμάτων είναι ένα κλικ μακριά εκεί που πριν 20 χρόνια πήγαιναν οι μπάντες άπατες.
Άβαταρ μέλους
theBox
Δημοσιεύσεις: 6252
Εγγραφή: Κυρ 31 Δεκ 2017, 14:56

Δισκοθήκες, συλλογές και προβληματισμοί

Δημοσίευση από theBox »

Εξωτερικος Σκληρος.
Συνήθως τα paths ειναι ως εξης. Μουσικο Ειδος\Μουσικο Υποείδος\Δεκαετία (οχι παντα).
Μετα Καλλιτέχνης - Αλμπουμ (αν προκειται για one off)
ή Καλλιτέχνης\Αλμπουμ Αν προκειται για δισκογραφία.
Πάντα με Tags και εξωφυλλάκια που "φαινονται" κολλημενα σαν είκονιδια πάνω στο φολντερ (windows)

Αυτα για το "αρχειο"...οι "προσφατες" κυκλοφοριες μπαινουν πρώτα σε φακελο 2018 (πχ) όπου και κάθονται τουλαχιστον για ένα χρονο μέχρι να αποφασιστεί αν περνάνε το "τεστ του χρονου" ή τις τρώει η αιώνια λήθη (delete)
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Άβαταρ μέλους
Zippo190
Δημοσιεύσεις: 8722
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 22:12

Re: Δισκοθήκες, συλλογές και προβληματισμοί

Δημοσίευση από Zippo190 »

manillard έγραψε: Σάβ 07 Απρ 2018, 17:24
Zippo190 έγραψε: Σάβ 31 Μαρ 2018, 17:46 Το άρθρο είναι τόσο αστείο που κόντεψα να πάω έμφραγμα από τα γέλια. Σόρρυ και σε όποιον το έγραψε αλλά η εικόνα που μου δίνει εμένα είναι ατόμου που ανακάλυψε την χαρά του βινυλίου πριν τρία χρόνια και τώρα ξαφνικά έγινε ειδήμων.

1. Ξεκινώντας μιλάει για την "αίγλη" του βινυλίου. Συγνώμη αλλά τι; Ποια αίγλη; Τα βινύλια που είχαν απαξιωθεί πριν 20 χρόνια και τώρα ξαφνικά έγιναν συλλεκτικά και καλά επειδή έτσι είπε η μουσική βιομηχανία; Ή μήπως οι απανωτές κυκλοφορίες βινυλίων κατευθείαν από mp3 files με ηχητική ποιότητα κασέτας; Την αίγλη την ορίζει η τιμή; Μα αφού οι ίδιες οι εταιρίες πλασάρουν το βινύλιο σαν ένα format πιο élégant και καλά για λίγους, για αυτούς που ξέρουν και τέτοιες μαλακίες και οι ίδιες οι εταιρίες εκδίδουν βινύλια με τιμές στον θεό, τι τους πείραξε το discogs.

2. Επίσης να προσθέσω ότι όποιος ξαναπεί την λέξη συλλεκτικό θα φάει καϊμάκι: συλλεκτικό γίνεται κάτι που έχει αξία για τον καθένα όχι επειδή το επιβάλει κάποιος.

3. Όσοι αγόραζαν βινύλια προ discogs μπορούν να θυμούνται την μίζερη πραγματικότητα: έμποροι-λωποδύτες που αγόραζαν σε τιμές χώμα και πουλούσαν τρεις φορές πιο πάνω εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο καταναλωτής δεν είχε ενημέρωση για την "σπανιότητα" της έκδοσης, για τις τιμές που παίζουν έξω και γενικά ζούσαμε σε μια κλειστή αγορά που είχε διαμορφωθεί από πέντε δέκα άτομα. Τους πείραξε που πλέον ο καταναλωτής ενημερώνεται για τις τιμές; Η ότι ένας δίσκος πουλιέται με βάση την μέση τιμή που έχει στο discogs; Και πού είναι το κακό αυτό;

4. Και να σημειώσουμε το εξής: οι τιμές των μεταχειρισμένων στο discogs ας είναι στα όσα ύψη θέλουν γιατί η μπάντα δεν παίρνει τίποτα. Ελεύθερη αγορά έχουμε ας τις διαμορφώσει η ζήτηση του κόσμου. Αυτό που έχει σημασία είναι οι τιμές των νέων κυκλοφοριών που είναι το μέλλον όχι των παλιών δίσκων.
100%

Αντε να γράψω και εγώ 2-3 απόψεις εδώ αν και έχω κουραστεί να συζητώ το θέμα:

(1) Στην Κύπρο λέμε "εγώ στραβώννω τζαι πουλώ τζαι εσύ άμπλεπε (βλέπε) τζαι αγόραζε", δλδ εγώ θα κρύψω ότι δεν με συμφέρει και θα σου πουλήσω ακριβά, εσύ βλέπε πριν αγοράσεις. Πολλοί δίσκοι κατ'εμέ πατάτες πωλούντε πανάκριβα, δικαιώμα είναι και αυτών που τα πουλούν και αυτών που τα γοράζουν, παράδειγμα https://www.discogs.com/Black-Fate-Comm ... se/3516509, μέτριος για μένα δίσκος που απο σπόντα αγόρασα πριν 15 χρόνια και άκουσα 2-3 φορές, αλλά αν έβαζα την κόπια μου στο discogs θα την έβαζα στα €366 που είναι το price high που πουλήθηκε.

(2) Αν έχω αγοράσει ακριβά κάποιους δίσκους μου, ναι το έκανα. Αν έχω μετανοιώσει, όχι επειδή ήξερα τι πλήρωνα και τι έπαιρνα και όλες τις φορές αν και ακριβά, ήτανε πολύ πιο φτηνά απ'ότι πίστευε η αγορά. Σε ορισμένες κυκλοφορίες με ικανοποιεί να έχω το reissue, σε κάποιες θέλω το original, ειδικά αν προέρχεται απο την 'Μurica των 80 κ 90.

(3) Για το Mp3 ποτέ δεν είχα την καλύτερη σχέση, αλλα πλέον ειναι πολύ χρήσιμο format. Προσωπικά έχω όλα τα albums μου ripped για να μπορώ να τα ακούω παντου. Προσωπικός κανόνας: σε mp3 μόνο ότι έχω στην συλλογή μου. + Είναι ένα εργαλείο που βοηθά την σκηνή και η ανακάλυψη νέων συγκροτιμάτων είναι ένα κλικ μακριά εκεί που πριν 20 χρόνια πήγαιναν οι μπάντες άπατες.

Αφού είσαι από Κύπρο επιβεβαίωσε σε όλους ότι το παγωτό χαρουπι-καρυδα Παπαφιλίππου είναι το καλύτερο παγωτό στο γαλαξία.
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Άβαταρ μέλους
manillard
Δημοσιεύσεις: 195
Εγγραφή: Κυρ 31 Δεκ 2017, 18:06

Δισκοθήκες, συλλογές και προβληματισμοί

Δημοσίευση από manillard »

:D Δεν περιέπεσε στην αντίληψη μου το συγκεκριμένο
Άβαταρ μέλους
rbrigade
Δημοσιεύσεις: 5038
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 23:54

Δισκοθήκες, συλλογές και προβληματισμοί

Δημοσίευση από rbrigade »

τα mp3 τα χωρίζω σε κατηγορίες, 1) AOR/hard rock, 2) metal, 3) 70's (μέσα και τα retro). Μετά κάνω την εξής ανωμαλία, κάθε κατηγορία είναι χωρισμένη στα very good (δίσκοι που γαμάνε ξέρω γω) και στα good (δίσκοι που ακούγονται, καλοί ή έστω αξιοπρεπείς). Υπάρχει και φάκελος average όπου πετάω αυτά που προορίζονται για το μαύρο σκοτάδι. Ο λόγος που τα χώρισα έτσι είναι ώστε να έχω τα πολύ καλά/γαμιστερά άλμπουμ χώρια και να είναι ένα διαχειρίσιμο συνολικό μέγεθος που να μπορώ να το έχω και σε back up, γιατί οι φάκελοι good είναι απλά χαώδεις. Κλασική ανώμαλη κατάσταση που οδηγεί να έχω άλμπουμ της ίδιας μπάντας σε 2-3 διαφορετικές μεριές...
Η μεγάλη μαλακία μου είναι που ακόμα δεν έχω ριπάρει μεγάλο κομμάτι της δισκοθήκης μου και εδικά των cdr μου (τα cd μου είναι σε γενικές γραμμές μπαναλιτέ που τις βρίσκεις εύκολα σε mp3, αλλά σε cdr είχα γράψει και κάτι αξιόλογα ψαγμένα που μου δίνανε διάφοροι από trades)
Άβαταρ μέλους
CountRaven
Δημοσιεύσεις: 14654
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 20:09

Δισκοθήκες, συλλογές και προβληματισμοί

Δημοσίευση από CountRaven »

τα mp3 τα χωρίζω σε κατηγορίες,
Εγώ έχω ένα φακελάκι στην επιφάνεια εργασίας και γράφει TSOVOLAS και τα βάζω όλα εκεί. Lock topic now.
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
Zippo190
Δημοσιεύσεις: 8722
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 22:12

Δισκοθήκες, συλλογές και προβληματισμοί

Δημοσίευση από Zippo190 »

rbrigade έγραψε: Σάβ 07 Απρ 2018, 22:22 τα mp3 τα χωρίζω σε κατηγορίες, 1) AOR/hard rock, 2) metal, 3) 70's (μέσα και τα retro). Μετά κάνω την εξής ανωμαλία, κάθε κατηγορία είναι χωρισμένη στα very good (δίσκοι που γαμάνε ξέρω γω) και στα good (δίσκοι που ακούγονται, καλοί ή έστω αξιοπρεπείς). Υπάρχει και φάκελος average όπου πετάω αυτά που προορίζονται για το μαύρο σκοτάδι. Ο λόγος που τα χώρισα έτσι είναι ώστε να έχω τα πολύ καλά/γαμιστερά άλμπουμ χώρια και να είναι ένα διαχειρίσιμο συνολικό μέγεθος που να μπορώ να το έχω και σε back up, γιατί οι φάκελοι good είναι απλά χαώδεις. Κλασική ανώμαλη κατάσταση που οδηγεί να έχω άλμπουμ της ίδιας μπάντας σε 2-3 διαφορετικές μεριές...
Η μεγάλη μαλακία μου είναι που ακόμα δεν έχω ριπάρει μεγάλο κομμάτι της δισκοθήκης μου και εδικά των cdr μου (τα cd μου είναι σε γενικές γραμμές μπαναλιτέ που τις βρίσκεις εύκολα σε mp3, αλλά σε cdr είχα γράψει και κάτι αξιόλογα ψαγμένα που μου δίνανε διάφοροι από trades)
Τα folders very good, good κ.α. έχουν να κάνουν με ολοκληρωμένους δίσκους; Αν ένας δίσκος είναι μέτριος αλλα ένα δύο κομμάτια γαμανε τότε; Μήπως να κάνεις ξεχωριστό φολντερ πχ μέτριους δίσκους με 1-3 χιτς κ.α.;
@CountRaven δεν ήθελα να το πω αλλά με αναγκάζεις, μια κλανιά του Adams και μια έστω και λάθος νότα από το μπάσο του Demaio εξαϋλώνουν 20 Prequelle στην καθισιά τους.
Άβαταρ μέλους
theBox
Δημοσιεύσεις: 6252
Εγγραφή: Κυρ 31 Δεκ 2017, 14:56

Δισκοθήκες, συλλογές και προβληματισμοί

Δημοσίευση από theBox »

rbrigade έγραψε: Σάβ 07 Απρ 2018, 22:22 τα mp3 τα χωρίζω σε κατηγορίες, 1) AOR/hard rock, 2) metal, 3) 70's (μέσα και τα retro). Μετά κάνω την εξής ανωμαλία, κάθε κατηγορία είναι χωρισμένη στα very good (δίσκοι που γαμάνε ξέρω γω) και στα good (δίσκοι που ακούγονται, καλοί ή έστω αξιοπρεπείς). Υπάρχει και φάκελος average όπου πετάω αυτά που προορίζονται για το μαύρο σκοτάδι. Ο λόγος που τα χώρισα έτσι είναι ώστε να έχω τα πολύ καλά/γαμιστερά άλμπουμ χώρια και να είναι ένα διαχειρίσιμο συνολικό μέγεθος που να μπορώ να το έχω και σε back up, γιατί οι φάκελοι good είναι απλά χαώδεις. Κλασική ανώμαλη κατάσταση που οδηγεί να έχω άλμπουμ της ίδιας μπάντας σε 2-3 διαφορετικές μεριές...
Η μεγάλη μαλακία μου είναι που ακόμα δεν έχω ριπάρει μεγάλο κομμάτι της δισκοθήκης μου και εδικά των cdr μου (τα cd μου είναι σε γενικές γραμμές μπαναλιτέ που τις βρίσκεις εύκολα σε mp3, αλλά σε cdr είχα γράψει και κάτι αξιόλογα ψαγμένα που μου δίνανε διάφοροι από trades)
Επιστημονική προσέγγιση. Εύγε!
Εραστής του έντεχνου μεταλλικού ήχου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Heavy metal καταστάσεις...”