HOUSE OF SHAKIRA (SWE) – XIT (2023)

Ανακοινώσεις, σχολιασμός κλπ
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
aorpanos72
Δημοσιεύσεις: 2869
Εγγραφή: Τρί 23 Φεβ 2021, 10:04

HOUSE OF SHAKIRA (SWE) – XIT (2023)

Δημοσίευση από aorpanos72 »

Εικόνα

"Xit" είναι ο τίτλος του νέου στούντιο άλμπουμ των Σουηδών μελωδικών hard rockers HOUSE OF SHAKIRA, το 10ο συνολικά. Η κυκλοφορία ακολουθεί το τελευταίο στούντιο άλμπουμ της μπάντας "Radiocarbon" το 2019 και την επετειακή επανέκδοση για τα 25 χρόνια του ντεμπούτου άλμπουμ της μπάντας "Lint" τον Μάρτιο του 2022.
Οι House Of Shakira είναι γνωστοί για τον ξεχωριστό τους ήχο που ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα συγκροτήματα του μελωδικού ροκ αναμειγνύοντας το hard rock με διάφορα άλλα μουσικά στυλ και το "XIT" εδραιώνει ακόμα περισσότερο τη θέση τους ως ένα από τα πιο ευρηματικά συγκροτήματα του είδους.
Τα φωνητικά απογειώνονται, οι μελωδίες ανεβαίνουν και οι κιθάρες τα φέρνουν όλα μαζί. Όλα αυτά τα στοιχεία κάνουν την ακρόαση της μουσικής του συγκροτήματος μια ωραια εμπειρία.

Οι House Of Shakira είναι ένα από τα πιο συνεπή και απολαυστικά μελωδικά hard rock συγκροτήματα εκεί έξω, όπως αποδεικνύεται μέσα από το σύνολο της δουλειάς τους κατά τη διάρκεια των δεκαετιών.
Οι House Of Shakira, που αρχικά ονομάζονταν The Station, είναι μια σουηδική μελωδική hard rock μπάντα που σχηματίστηκε αρχικά στη Στοκχόλμη το 1991. Αφού αποφάσισαν να αλλάξουν το όνομά τους μετά από εντολή μιας σουηδικής δισκογραφικής εταιρείας, της "The Record Station", η οποία θεώρησε ότι το όνομα της μπάντας ήταν πολύ κοντά στο δικό της, το νέο τους όνομα προέκυψε με έναν ενδιαφέροντα τρόπο. Ένα γερμανικό περιοδικό που είχε εξετάσει το ντέμο τους και παρατήρησε ότι η μπάντα δεν είχε όνομα, διεξήγαγε διαγωνισμό για να επιλέξουν οι αναγνώστες τους το όνομα της μπάντας. Ο Geoff Noddings, ένας αναγνώστης από την Αγγλία, συμμετείχε στον διαγωνισμό και πρότεινε το όνομα "House Of Shakira". Το 1991, εφημερίδες στην Αγγλία είχαν γράψει για ένα κατάστημα μπουτίκ στο Λονδίνο που ονομαζόταν "The House of Shakira".

Χρησιμοποιώντας ως κάλυψη την πώληση ρούχων στην μπουτίκ, το κατάστημα στην πραγματικότητα προσέφερε και πωλούσε ένα πολύ διαφορετικό εμπόρευμα, καθώς στην πραγματικότητα επρόκειτο για μπουρδέλο. Η μπάντα λάτρεψε το όνομα και σκέφτηκε τότε, ότι το όνομα είναι μια ωραία μεταφορά για κάτι που δεν είναι αυτό που φαίνεται να είναι. Αυτό σίγουρα ταιριάζει με τη μουσική τους που δεν είναι αυτό που θα περίμενε κανείς συνήθως από το "μελωδικό ροκ".

Το "Xit" είναι ένα τέλειο, pop meets melodic rock classic, από μια μπάντα που δεν έμεινε ποτέ σε μια συνταγή, και ευτυχώς, δεν το κάνει ακόμα.
Κυκλοφορησε 19/05/2023 απο την Frontiers Records.

Υγ. Ο τίτλος του άλμπουμ μου θύμισε τον τίτλο μιας ελληνικής ταινίας των 80s με τον Κώστα Βουτσά, τον "ΨΙΤ" :D :D





" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
Άβαταρ μέλους
Grin
Δημοσιεύσεις: 1066
Εγγραφή: Σάβ 16 Μάιος 2020, 00:33

Re: HOUSE OF SHAKIRA (SWE) – XIT (2023)

Δημοσίευση από Grin »

Δεν τους έχω ακολουθήσει καθόλου αυτούς, θα επιχειρήσω.. Είναι μπάντα με HOUSE μπροστά
Άβαταρ μέλους
aorpanos72
Δημοσιεύσεις: 2869
Εγγραφή: Τρί 23 Φεβ 2021, 10:04

Re: HOUSE OF SHAKIRA (SWE) – XIT (2023)

Δημοσίευση από aorpanos72 »

Δεν ξέρω ρε φίλε....ποτέ δεν μου έκαναν κλικ.
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
Άβαταρ μέλους
CountRaven
Δημοσιεύσεις: 14659
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 20:09

Re: HOUSE OF SHAKIRA (SWE) – XIT (2023)

Δημοσίευση από CountRaven »

Ο τίτλος του άλμπουμ μου θύμισε τον τίτλο μιας ελληνικής ταινίας των 80s με τον Κώστα Βουτσά, τον "ΨΙΤ" :D :D
Έπος. Ακόμα κλαίμε που δεν βγήκε ποτέ ο Ψιτ 2.

Η ταινία είναι παρωδία του Ιππότη της Ασφάλτου με τρελό γέλιο!
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Απάντηση

Επιστροφή στο “AOR/Rock Κυκλοφορίες”