HIT THE GROUND RUNNIN’ (US) – Control Yourself [remastered +3] (2023)

Ανακοινώσεις, σχολιασμός κλπ
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
aorpanos72
Δημοσιεύσεις: 2867
Εγγραφή: Τρί 23 Φεβ 2021, 10:04

HIT THE GROUND RUNNIN’ (US) – Control Yourself [remastered +3] (2023)

Δημοσίευση από aorpanos72 »

Εικόνα

Ενώ η μπάντα δουλεύει πάνω σε ένα νέο δίσκο,(Δεν με βλέπετε αλλά πανηγυρίζω) η τωρινή τους εταιρεία Pride & Joy Music επανακυκλοφορεί το "Control Yourself", το δεύτερο άλμπουμ των melodic rockers HIT THE GROUND RUNNIN'. Μετά το αναγνωρισμένο ντεμπούτο της μπάντας και cult LP "Sudden Impact" (1989) (ΔΙΣΚΑΡΑ), αυτό το δεύτερο άλμπουμ ηχογραφήθηκε αρχικά μεταξύ 1990 και 1991 πριν μπει στο ράφι και τελικά βρει διανομή από την Smash Records το 2001.
Νιώθοντας ότι υπήρχε ζήτηση με την πάροδο του χρόνου, η Pride & Joy Music αποφάσισε να το κυκλοφορήσει σαν remastered, με νέο εξώφυλλο και 3 ακυκλοφόρητα τραγούδια ως bonus tracks. Το "Control Yourself" έχει υποστεί remastered για έναν πιο καθαρό, φωτεινό ήχο.
Το μελωδικό ροκ που παίζει το εξαμελές συγκρότημα μοιάζει αρκετά με πράγματα από τα τυπικά soundtracks ταινιών δράσης της δεκαετίας του '80 με έναν δυνατό AOR παλμό, με υμνικό χαρακτήρα παρόμοιο με τους Aviator, Journey κ.λπ. Η επανέκδοση συνοδεύεται από τρία bonus cuts (ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι με το όνομα "Melva Devine" και δύο εναλλακτικές εκδόσεις από δύο τραγούδια του άλμπουμ).

Το Hit The Ground Runnin' θα έπρεπε να είχε αγκαλιαστεί από τις μάζες, αλλά λόγω προβλημάτων μάρκετινγκ, διανομής ή κακής τύχης απλά δεν πήρε ποτέ την ευκαιρία του. Το εναρκτήριο ομώνυμο κομμάτι δείχνει τις δυνατότητές τους. Ένα δυνατό riff που δίνει τη θέση του σε έναν AOR-ιζον στίχο και ρεφρέν, διανθισμένο με μια γέφυρα που αποπνέει δύναμη. Αυτό το μπρος-πίσω δημιουργεί ένα ωραίο, δυναμικό κομμάτι.
Το δεύτερο τραγούδι 'Back Again' έχει μια μεγάλη τσαμπουκαλεμένη κιθάρα με ένα ρεφρέν που κυριαρχείται από μια καταπληκτική μελωδία πλήκτρων. Μετά το δεύτερο ρεφρέν, το τραγούδι παίρνει μια ενδιαφέρουσα τροπή ρίχνοντας μια έξτρα γέφυρα που οδηγεί σε μια αλληλεπίδραση κιθάρας και ντραμς πριν το απαραίτητο σόλο κιθάρας. Λατρεύω όταν τα τραγούδια παίρνουν τέτοιες ανατροπές.
(Δεν θα σας γράψω για τον υπόλοιπο δίσκο...να τον ακούσετε παρακαλώ όσοι δεν τον έχουν ήδη ακούσει)

Όσον αφορά το γεγονός ότι πρόκειται για μια ηχογράφηση που μπήκε στο ράφι - ορισμένα κομμάτια είναι demo πριν από την παραγωγή - η συνολική ποιότητα του ήχου είναι πολύ καλή. Αυτό που έχει πραγματικά σημασία εδώ είναι η δύναμη αυτών των τραγουδιών - αγνά υμνολογικά, μελωδικά πράγματα στα τέλη της δεκαετίας του '80. Αυτή η μπάντα είχε τη δυνατότητα να εκτοξευτεί στην κορυφή και να λάβει παγκόσμια αναγνώριση αν το άλμπουμ είχε κυκλοφορήσει την χρονιά που έπρεπε.

Αν δεν έχετε ακούσει αυτό το άλμπουμ, σίγουρα αξίζει το χρόνο και τα χρήματά σας, αρκεί να ξέρετε τι σας περιμένει από πλευράς παραγωγής, μια ημιτελής ηχογράφηση που θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που αντιπροσωπεύουν τον μελωδικό hard rock / AOR ήχο των αρχών της δεκαετίας του '90.

01 – Control Yourself
02 – Back Again
03 – Shanghaid
04 – Lost
05 – Still Life Lover
06 – Born To Be With You
07 – Pain
08 – Holding On
09 – I.C.U.
10 – Dirty Girl
11 – Surrounded By Fire
12 – Melva Devine (unreleased) [Bonus Track]
13 – Pain (Alternate Version) [Bonus Track]
14 – Back Again (Lead Guitar Alan Augunas) [Bonus Track]

Blair Ramsey – Vocals
Alan Augunas – Guitars
Rob Knauss – Keyboards
Paul Piccari – Bass
Craig Soma – Drums

Κυκλοφόρησε απο την Pride & Joy Music 19/05/2023





Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aorpanos72 την Κυρ 21 Μάιος 2023, 14:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
" When Hairspray Meet Shoulder Pad" Show at Mercury-radio.net
Άβαταρ μέλους
CountRaven
Δημοσιεύσεις: 14658
Εγγραφή: Σάβ 30 Δεκ 2017, 20:09

Re: HIT THE GROUND RUNNIN’ (US) – Control Yourself [remastered +3] (2023)

Δημοσίευση από CountRaven »

Για πάμε!
Ο παλιμπαιδισμός των νεώτερων μπαντών "είμαστε τόσο εκτός σκηνής αλλά ηχογραφούμε για την Metal Blade" μόνο underground δεν είναι. - Zippo190 - Forgotten Scroll Forum - 2018
Άβαταρ μέλους
SifiSMelodicRock
Δημοσιεύσεις: 396
Εγγραφή: Πέμ 25 Ιουν 2020, 13:28

Re: HIT THE GROUND RUNNIN’ (US) – Control Yourself [remastered +3] (2023)

Δημοσίευση από SifiSMelodicRock »

Εξωφυλλαρα & κλασσικές Αοριες Αviator σχολης, τι άλλο μπορεί να θέλει κάποιος ....
Άβαταρ μέλους
Paul_Tziomakis
Δημοσιεύσεις: 172
Εγγραφή: Πέμ 17 Δεκ 2020, 03:51

Re: HIT THE GROUND RUNNIN’ (US) – Control Yourself [remastered +3] (2023)

Δημοσίευση από Paul_Tziomakis »

Καλή μπάντα που χρωστάει μεγαλο μερος της φήμης της στην σπανιότητα του πρώτου άλμπουμ, (το οποίο πουλάει σε τρέλες τιμές) αλλά και στο προσεγμένο υλικό της. Νομίζω πως το υλικό αυτού του CD (Control Yourself) είναι το καλύτερο που ηχογράφησε η μπάντα ποτέ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “AOR/Rock Κυκλοφορίες”